Lifestyle

5x tattoos ter herinnering aan een overledene

5x tattoos ter herinnering aan een overledene

Na het overlijden van een geliefde vinden veel mensen troost in het zetten van een tattoo ter herinnering aan die persoon. Deze tattoo is erg verdrietig en persoonlijk. Mensen denken dan ook vaak goed na over de tattoo, voordat ze deze laten zetten. In dit artikel delen wij 5 tattoo-ideeën ter inspiratie.

Engeltje

Er zijn veel mensen die een tattoo hebben van een engeltje. Sommige mensen nemen de tattoo omdat ze engelen simpelweg leuk vinden. Maar vaak zit er een diepere betekenis achter. De tattoo heeft namelijk diverse betekenissen. Een tattoo van een engeltje is een mooie manier om een geliefde te herinneren. Om het nóg iets persoonlijker te maken, is het mooi om de volledige of een gedeelte van de naam tussen de angel wings te zetten. Daarnaast zijn engelen in het Jodendom, Christendom en Islam een link tussen God en de mens. Ook is de tattoo ter bescherming genomen, zij geloven erin dat de engel hen beschermt.

Tekst in het handschrift

Het ziet er subtiel uit én het is een hele mooie, persoonlijke tattoo: een korte tekst in het handschrift van de overledene. Welke tekst er getatoeëerd wordt, is helemaal aan jou. Misschien heb je ooit een geschreven brief ontvangen, waaruit één zin jou altijd is bijgebleven. Ook de lengte van de tekst is jouw keuze. Zolang je natuurlijk wel de desbetreffende letters in hethandschrift van die persoon hebt.

Lees ook: Op zoek naar tattoo inspiratie? 7x sierlijke tatoeages

Een persoonlijke connectie

Wat was hetgeen dat jou en de overledene samenbracht en verbond? Denk aan een bepaalde gebeurtenis, een onderonsje dat jullie hadden of hetgeen wat jullie band zo speciaal maakte. Dit is een heel mooi onderwerp voor een speciale tattoo. Probeer zelf dit onderwerp om te vormen tot een schets of vraag een tattoo-artiest om hulp.

Twee handen

Voor de liefhebbers van een subtiele, beeldende tattoo, is de tattoo in onderstaande afbeelding een erg mooie optie. De hand die getatoeëerd is met duidelijk zichtbare inkt staat voor jou. De andere hand, die getatoeëerd is met minder zichtbare (of witte) inkt, staat voor de overledene. Deze tattoo wordt op veel verschillende manieren ontworpen. Het is ook een mogelijkheid om de twee handen te vervangen voor twee andere voorwerpen, zoals twee knuffelberen of twee hoofden.

Prachtige bloemen 

Bloemen worden met veel diverse gelegenheden geassocieerd. Zo worden ze gebruikt bij vrolijke gelegenheden zoals verjaardagen, maar ook bij verdrietige gelegenheden zoals begrafenissen. Waren er bepaalde bloemen die de overledene graag op zijn of haar begrafenis wilde hebben? Of gaf hij of zij jouw regelmatig een bepaalde soort bloem? Erg mooi om deze bloemen dan te verwerken in een tattoo.

Lees ook: Benieuwd of jij je tattoos moet beschermen tegen de zon? Wij zochten het uit!

Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top