Beauty

Benieuwd of jij je tattoos moet beschermen tegen de zon? Wij zochten het uit!

Benieuwd of jij je tattoos moet beschermen tegen de zon? Wij zochten het uit!

Je hebt eindelijk de stap gezet om een tatoeage te nemen of je bent vaste klant bij de lokale tattoo shop. Natuurlijk snappen wij dat het begint te kriebelen in de zomer. We kleden ons schaarser en dat schreeuwt om nieuwe tekeningen. Toch zijn er een paar dingen waar je extra goed op moet letten!

Nieuwe tatoeages zijn helder en levendig van kleur, maar wanneer jij te snel de zon in gaat zal dit snel veranderen – zelfs een verborgen tatoeage is gevoelig. Blootstelling aan UVA en UVB straling kan vervaging, kleurverspreiding of zelfs littekens veroorzaken.

Dit is niet heel raar want een nieuwe tatoeage is in principe gewoon een open wond. Het valt ook zo’n twee tot drie weken onder die categorie, maar dat betekent niet dat je er daarna niet meer naar om hoeft te kijken. Voor het allermooiste resultaat zul je de eerste paar maanden voorzichtig moet doen.

Zo bescherm jij jouw tattoos tegen de zon

Het makkelijkst is natuurlijk om een tatoeage in de winter te nemen, maar ervan uitgaande dat dat al te laat is, zijn hier onze beste tips!

1. Smeren, smeren, smeren

Zonnebrandcrème (geurvrij) is de allerbeste bescherming wanneer jij je tatoeage wel zichtbaar wilt. Natuurlijk moet je sowieso zonnebrandcrème dragen in de zomer, maar op de ‘kapotte’ huid van je tatoeage is dit essentieel.

2. Bedekken

Een simpele truc met mega resultaat. Bedek je tatoeage met een sjaaltje of onder je kleding. Hierdoor wordt het nergens aan blootgesteld en zal jouw tatoeage in alle rust kunnen helen. Nadeel is dat jij jouw prachtige creatie niet meteen kan showen.

3. Hydrateren

Hydrateer jezelf goed met water. Dit klinkt misschien een beetje gek, maar veel water drinken draagt bij aan het in stand houden van de natuurlijke vochtbarrière waardoor jouw huid soepel en gehydrateerd blijft.

4. Check in

Het is belangrijk dat jij de eerste maanden dagelijks jouw tatoeage checkt. Zo weet je goed wat voor jouw huid werkt. Infecties is namelijk het laatste waarop we zitten te wachten.

Beeld: Jasmin Chew via Pexels
Deel dit artikel
Back to top