Lichaamsverzorging

Medische pigmentatie: striae en littekens

Medische pigmentatie: striae en littekens

Bijna iedereen heeft wel last van striae of van littekens. Maar ervaar jij deze nou vooral als storend? Dan is medische pigmentatie voor jou de oplossing. Je oneffenheden worden zichtbaar minder. Wij gaan je vertellen hoe dit coveren werkt.

 

Medische pigmentatie

Medische pigmentatie, ook wel dermatografie genoemd staat voor het inkleuren van plekken op de huid waar het natuurlijk pigment ontbreekt of verstoord is. Denk aan bijvoorbeeld littekens of striae. Aan de hand van een huidkleurig pigment wordt er gezorgd dat jouw littekens gecamoufleerd worden. Je littekens zijn er dan nog wel, maar ze zijn dan mooi afgedekt. Dit coveren is volledig veilig, want er worden oplosbare kleurstoffen gebruikt.

 

Voor de behandeling

Iedereen heeft een andere huid en weer andere wensen. Daarom vindt er voor een behandeling vaak een adviesconsult plaatst. Je kan dan al jouw wensen aangeven. Je zou bijvoorbeeld een foto kunnen meenemen van hoe je wenst het te krijgen. Ook wordt er kort uigelegd wat je precies kunt verwachten. 

 

Het is belangrijk om voor de behandeling van de medische pigmentatie de volgende stappen door te nemen:

  • 24 uur voor de behandeling mag je geen alcohol of aspirine gebruiken. Als je bloedverdunners gebruikt, moet je dit van tevoren even aangeven.
  • Een uurtje voor de behandeling kun je het beste paracetamol slikken.
  • Je huid mag niet nat worden na de behandeling, het is daarom verstandig om al gewassen en al bij de behandeling te komen.

 

Tijdens de behandeling

Tijdens de behandeling wordt er een techniek gebruikt die je kunt vergelijken met die van het aanbrengen van een gewone tatoeage. Er worden pigmenten gekozen die het beste bij jouw huid passen. Er wordt gekeken of je juist een warm of een koel kleurtype bent, maar ook wordt er gekeken naar de leur van je haar en ogen. De pigmentkleur wordt ingebracht op de plekken waar de natuurlijke pigmentatie ontbreekt of verstoord is. De behandeling duurt ongeveer 1 uur tot 1,5 uur.

 

Na de behandeling

Vaak na één behandeling kun je al resultaat zien. Om een mooi dekkend resultaat te krijgen, heb je over het algemeen er 2 tot 3 nodig. Het aantal behandelingen hangt vooral af aan hoe snel jouw huid het pigment opneemt. De getatoeëerde huid zal na het behandelen aanvoelen als een schaafwond. Er kunnen korstjes ontstaan en de tatoeage kan gaan jeuken. Het is vooral belangrijk dat je zo min mogelijk aan de plek komt te zitten. Na ongeveer een week zal je huid volledig hersteld zijn.

 

 

Bron: Essance.be en Beauty-lounge.nl
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top