Mama

Striae vermijden tijdens je zwangerschap: zo doe je dat

Striae vermijden tijdens je zwangerschap: zo doe je dat

Gefeliciteerd! Je bent zwanger! Dit betekent dat jij gedurende de aankomende negen maanden veel lichamelijke veranderingen gaat meemaken. Hieronder valt natuurlijk ook de groei van je buik, wat natuurlijk logisch is. Een resultaat hiervan is voor veel vrouwen het krijgen van striae. Er is niks mis met het hebben hiervan, maar we begrijpen ook als je ze liever vermijdt. Dit is hoe je striae kunt vermijden tijdens je zwangerschap.

Houd jezelf goed gehydrateerd

Genoeg water drinken is altijd goed voor je. Het houdt je huid soepel en gehydrateerd waardoor je de ontwikkeling van striemen kunt tegengaan. Probeer jezelf niet alleen gehydrateerd te houden door veel water te drinken, maar ook door caffeïne te vermijden en door je huid regelmatig in te smeren met een voedende crème.

Blijf in beweging

Bewegen is goed voor je bloedsomloop en het is ook goed voor je huid. Daarnaast kan regelmatig bewegen voorkomen dat je in een korte periode veel aankomt. Dit kan jou vervolgens beschermen tegen de ontwikkeling van striae. Als je niet zeker weet hoeveel je kunt sporten tijdens je zwangerschap, is het altijd verstandig om dit te overleggen met je dokter.

Gebruik producten met hyaluronzuur

Hyaluronzuur is een wonderingrediënt in skincare. Als je merkt dat je striemen begint te krijgen, kan hyaluronzuur ervoor zorgen dat ze minder zichtbaar worden. Hyaluronzuur werkt zowel om te hydrateren maar ook om irritatie tegen te gaan. Dit skincare ingrediënt is een lichaamseigen stof en het kan helpen met het voorkomen van striemen, maar ook om ze te behandelen.

Probeer om 'slow and steady' aan te komen

Striemen tijdens een zwangerschap kunnen zich voordoen doordat iemand snel aankomt. Hierdoor moet je huid meer rekken dat het aankan en hierdoor ontstaan striemen. Proberen om geleidelijker aan te komen, kan helpen bij het voorkomen van striae. Overleg met je dokter om te achterhalen wat een gezonde manier is voor jou om dit aan te pakken.

Probeer een product met retinol

Net als hyaluronzuur, is retinol een erg nuttig product om te gebruiken tijdens je zwangerschap. Dit skincare ingrediënt promoot de aanmaakt van collageen en elastine en het versnelt de aanmaak van nieuwe huidcellen. Maar retinol is een product waar je pas aan kunt beginnen na je zwangerschap. Het gebruik hiervan tijdens je zwangerschap wordt namelijk afgeraden voor zwangere vrouwen. Begin dus pas met het gebruiken hiervan na je bevalling om al bestaande striae te behandelen. Heb jij een gevoelige huid? Dan kun je dit product misschien beter helemaal vermijden. Doe altijd eerst een patch testje voordat je het product toevoegt aan je skincare routine.

Bron: Byrdie
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top