Lifestyle

Staan we te lang voor de spiegel?

Staan we te lang voor de spiegel?

We staan gemiddeld een kwartier per dag voor de spiegel. Ongeveer dertig procent van de vrouwen (uit duizend mensen die meededen aan het onderzoek van Quest Psychologie in 2019) staa meer dan vijftien minuten voor de spiegel, tegenover zestien procent van de mannen. Weinig mensen zeggen langer voor de spiegel te staan dan drie kwartier.

Spiegeltje, spiegeltje...

We realiseren ons vaak niet dat we langer voor de spiegel staan dan we denken. Uit het onderzoekt blijkt daarom ook dat er sprake is van onderrapportage. Een hoogleraar psychologie, Liesbeth Woertman, heeft zelf ook eens onderzoek gedaan. Hierbij liet ze mensen per dag opschrijven hoe lang ze voor de spiegel stonden. Het resultaat was ongeveer een half uur tot drie kwartier.

Nuchter

Nederlanders zeggen dus weinig voor de spiegel te staan, we zijn er in ieder geval minder mee bezig dan andere landen. Ook staan we ergens onderaan het lijstje qua cosmetische ingrepen. Daarnaast zegt Woertman dat zo'n 75 procent tevreden is met het uiterlijk van hunzelf. Vooral jongeren in de pubertijd zijn ontevreden, maar over het algemeen hebben Nederlanders volgens zichzelf niets te klagen.

Beeld: Pexels.com
Deel dit artikel
Back to top