Lifestyle

Met deze yoga posities voor beginners word óók jij helemaal zen

Met deze yoga posities voor beginners word óók jij helemaal zen

Velen van ons kennen het wel: Je werk of studie wordt je even te veel, en je wilt graag tot rust komen. Je zoekt op het internet naar tips die je hierbij kunnen helpen, en komt al snel op yoga uit. Het enige probleem is dat je eigenlijk helemaal niks weet van yoga, en je bij je eerste yogales niet voor schut wilt staan. Daarom zijn hier een aantal simpele yoga posities om je alvast op weg te helpen.

De berghouding

Getty Images

We beginnen met de simpelste positie; de berghouding. Adem diep in, zwaai je armen zo ver mogelijk omhoog en raak je handen aan. Strek alles in je lichaam, recht je rug en kijk omhoog. Houd dit zo'n tien tot dertig seconden vast, of tot je het gevoel hebt dat je lichaam voldoende gestrekt is.

De boom

Getty Images

Deze positie is goed om balans te vinden. Kijk recht vooruit en zet de onderkant van je ene voet tegen de knie of dij van je andere been. Verdeel je evenwicht en concentreer je goed. Strek hierna je armen, hou ze los of tegen elkaar aan gedrukt, en adem langzaam en gecontroleerd in en uit.

De driehoek

Getty Images

Draai je rechtervoet naar rechts en linkerhiel naar linka, Breng hierna je rechterhand naar je rechterenkel en wijs met de andere arm omhoog. Kijk naar de arm die omhoog wijst en haal diep en gecontroleerd adem. Herhaal deze oefening na ongeveer vijftien seconden met de andere kant.

De neerwaartse hond

Getty Images

Zet je handen en voeten stevind op de grond en duw de heuepen en billen omhoog in een hoek van ongeveer 90 graden. Houd het hoofd laag en blijf naar je voeten kijken. Houd deze positie drie minuten vast, terwijl je geconcentreerd in- en uitademt.

De cobra

Getty Images

Ga languit op je buik liggen en zet je handen steving tegen de grond, ongeveer op schouderhoogte. Adem diep in en til met je handen je bovenlichaam van de grond. Let erop dat de schouders laag blijven en adem onegeveer een minuut goed in en uit. Laat je borst vervolgens weer op de grond zakken en herhaal de oefening tot het een voldaan gevoel geeft.

De danser

Getty Images

Deze positie vraagt redelijk veel balans. Pak met je hand het midden van je voet vast en strek het been zo ver mogelijk omhoog. Kijk naar voren met de borst vooruit, en gebruik je andere hand door het te strekken, boven je hoofd te houden, of langs je lichaam je positioneren. Herhaal de oefening met je andere voet na omgeveer één minuut.

Beeld: Pexels.com
Deel dit artikel
Back to top