Lifestyle

Astrologie 101: wat is het verschil tussen horoscoop en astrologie + wat is een geboortekaart?

Astrologie 101: wat is het verschil tussen horoscoop en astrologie + wat is een geboortekaart?

Ben je gek op het lezen van je horoscoop en is dat de sectie waar jij het eerste naartoe bladert in jouw favoriete tijdschrift? Wellicht is het dan wat voor jou om je te gaan verdiepen in astrologie. Wat is astrologie eigenlijk, wat heeft het te maken met onze sterrenbeelden en wat is een birth chart?

Wij leggen het je uit. En we beginnen bij het begin! Astrologie is (waarschijnlijk) de eerste wetenschap die door de mensheid beoefend werd en het gaat over het veronderstelde verband tussen de stand van de hemellichamen, de gebeurtenissen op aarde en het lot van mensen. Het is eeuwenlang gebruikt door monarchen om oorlogen te winnen en de toekomst van hele naties te voorspellen.

Waar komen onze sterrenbeelden vandaan?

Waarom heeft iedereen een sterrenbeeld en waar komt deze vandaan? Vanaf de aarde nemen we waar dat de zon een reis maakt rondom onze planeet - et schijnbare pad van de zon, of ook wel de ecliptica genoemd. Als we deze opsplitsen in twaalf gelijke delen, krijgen we alle sterrenbeelden. Wanneer de zon deze cyclus voltooit, zijn er precies 365,35 dagen voorbij, oftewel één jaar.

Astrologie vs. horoscopen

Waarom verschillen mensen met hetzelfde sterrenbeeld nog zoveel? Om hier achter te kunnen komen, moeten we weten hoe astrologie daadwerkelijk in elkaar zit. De zon is niet het enige hemellichaam dat het eclipticavlak aflegt. Elk hemellichaam heeft zijn eigen functie, baan en ritme. Dit is het belangrijkste verschil tussen horoscopen en astrologie. Terwijl horoscopen alleen rekening houden met de stand van de zon, houdt astrologie rekening met alle hemellichamen in het zonnestelsel.

Wat is een birth chart?

De positie van de planeten op het moment van je geboorte is uniek en onherhaalbaar en kan worden vastgelegd in een geboortekaart. Een astroloog kan jouw birth chart interpreteren en analyseren.

Geboortekaart lezen

Een geboortekaart lezen is alles behalve eenvoudig. Het gaat namelijk om honderden variabelen die op een heel gedetailleerde manier onze fysieke, biologische en psychologische profiel traceren. Daarnaast ontstaat een birth chart vanuit de gebeurtenissen die in de loop van ons leven voorkomen.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top