Health

Zo zorg je dat je iedere dag genoeg water drinkt

Zo zorg je dat je iedere dag genoeg water drinkt

Het is echt niet de eerste keer dat je dit hoort, maar toch herhalen we het even voor je. Drink iedere dag voldoende water! Dit is hartstikke belangrijk. Je organen worden voorzien van vocht, maar je huid ook. Hydratatie en nog meer hydratatie. Met de volgende tips drink jij voortaan ook voldoende water.

Voldoende water drinken


1. Gewoonte

Maak er een gewoonte van door iedere dag een flesje mee te nemen. Zorg ervoor dat je hem in je tas stopt, op je bureau zet of in de auto meeneemt. Zo heb je altijd wat bij je. Zo krijg je de gewoonte om af en toe een paar slokken te nemen. Het is dan wel de bedoeling dat je de fles weer aanvult als die leeg is. Op een dag heb je 2 liter water nodig.


2. Smaakje om het op te spicen

Water alleen kan nog wel eens wat saai zijn. Gelukkig kunnen we variëren met fruit, smaakjes of groenten. Het ziet er niet alleen een stuk aantrekkelijker uit, het is ook nog eens heel verfrissend.

 

3. Koffie en thee

Het liefst wel zonder suiker en melk. Gewoon puur natuur. Koffie en thee tellen namelijk ook als vocht en dit geldt ook voor bouillon, soep of yoghurt. Hou je dus vooral niet in en ga af en toe even lekker theeleuten.


4. Start je dag met water

Eigenlijk wel de meest belangrijke tip. Start je dag met water! Je lichaam heeft hydratatie nodig na de nacht. Je transpireert namelijk en dit vocht moet weer worden aangevuld. Je bouwt dit waterniveau weer makkelijk op door even een glas te drinken op nuchtere maag.

 

5. Drinken bij het eten

Bij het eten is het ook heel verstandig om wat te drinken. Vooral op vaste tijden. Denk aan je ontbijt, lunch of diner.

 

6. Reminder instellen

Vooral voor de mensen onder ons die echt weinig drinken. Stel een reminder in op je telefoon. Ja dit is gewoon nodig. Er zijn verschillende apps die je hierbij kunnen helpen, maar een alarm zetten is ook nooit verkeerd.

 

7. Houd bij hoeveel je drinkt

Om aan die 2 liter vocht te komen is het verstandig om bij te houden hoeveel water je nou per dag binnnekrijgt. Hou dit bijvoorbeeld bij door telkens een flesje van 0,5 liter te drinken. Of je schrijft het even op. Het is net wat je makkelijker vindt.

 

8. Drinken uit een groot glas

Hoe groter het glas hoe beter. Leer jezelf aan dat je altijd je glas moet leegdrinken. Zo hoef je ook minder vaak water te pakken.

 

9. Waterrijk eten

Eet waterrijke producten. Denk aan soep, bouillon of watermeloen. Vol met water en ook nog eens extra lekker.

 

10. Voeg extra water toe

Misschien denk je hier niet zo gauw aan, maar je kan altijd ook water toevoegen aan bijvoorbeeld je smoothie. Zo verdun je hem en krijg je gelijk meer vocht binnen.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top