Lichaamsverzorging

Dit is waarom je een nachtcrème moet gebruiken

Dit is waarom je een nachtcrème moet gebruiken

Je huid heeft heel wat te verdragen op een dag. Denk aan zweten, make-up of uitlaatgassen. Het is daarom niet gek dat je huid 's nachts zich wil kunnen herstellen. Hoe doen we dit? Met een nachtcréme natuurlijk! Wij gaan je vertellen waarom een nachtcréme aan jouw avondroutine niet mag ontbreken.

Nachtcrème

Iedere dag zit er anders uit en zo ook het leven van een vrouw. Regelmatig je huid verzorgen is daarom hartstikke belangrijk. Gedurende de dag moet je huid beschermd wroden, maar 's nachts heeft je huid juist ondersteuning nodig om te kunnen herstellen. Nachtcrème bestaat uit voedende bestanddelen. Onze huid gaat 's nachts aan het werk. Onze huid is dan het meest actief. In de nachts pakt je huid werkstofffen zo'n zes keer beter op dan overdag.  Zodra we gaan slapen worden er verschillende hormonen verspreid en deze zijn weer verantwoordelijk voor het herstel van de cellen. 's Nachts is je bloedcirucaltie ook een stuk hoger dan overdag. Om jouw huid volledig te kunnen laten herstellen, kun je het beste een nachtcrème gebruiken en voldoende te proberen slapen. Smeer een lekkere dikke crème op. Mocht je na het slapen toch merken dat je huid nog wat vettig is, dan is de crème net iets te vol voor gezicht. Zoek dan vooral een andere crème uit.

 

Dagcrème als nachtcrème gebruiken

Kan je wel een dagcrème als nachtcrème gebruiken? Jazeker! Dagcrèmes zonder SPF en nachtcrèmes verschillen niet van elkaar. Je kan zowel de nachtcrème als dagcrème gebruiken, maar ook andersom. Het is alleen wel belangrijk dat als je een nachtcrème overdag gebruikt, je nog wel extra SPF smeert. Denk aan zonnebrandcrème of gezichtscrème met een factor. Je huid dagelijks beschermen is heel belagrijk om huidveroudering en zonneschade tegen te gaan.

 

Verschil mannen en vrouwenhuid 

Wat is eigenlijk het verschillen tussen een mannen en een vrouwenhuid? Het verschil zit er met name in dat de mannenhuid wat dikker is dan die van de vrouw. Mannen hebben over het algemeen ook meerdere en vooral grotere poriën. Dit komt door het mannelijke hormoon testosteron. Vaak is de huid van de man ook wat vetter dan die van een vrouw. Testosteron stimuleert daarnaast ook haargroei van de man. Nu zou je denken dat mannen hun huid anders moeten verzorgen dan vrouwen, maar dit is niet zo. Huidverzorging hoeft niet te verschillen. Het enige grote verschil dat je ziet tussen de crèmes is de geur. Kijk vooral naar waar je huid behoefte aan heeft. Een droge huid wil bijvoorbeeld vooral een vette crème.

Bron: Nivea.nl
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top