Lifestyle

Zo houd je je relatie spannend en leuk: vijf tips!

Zo houd je je relatie spannend en leuk: vijf tips!

Het hebben van een ideale relatie is iets waar bijna iedereen van droomt. Wanneer je al lange tijd bij elkaar bent, kan het anders aanvoelt dan op het begin. Dat is niet gek en ook niet iets om je meteen zorgen over te maken. Misschien ben je wel toe aan iets nieuws binnen de relatie; wellicht voelt je partner zich ook zo. Een gezonde relatie komt niet vanzelf en is iets waar jullie samen wat aan kunnen doen. Benieuwd naar hoe jij je relatie spannend en leuk houdt? Lees dan snel verder!

Communicatie is belangrijk

De basis van een gezonde relatie begint bij goede communicatie. Zonder weet je niet waar je partner mee zit, wat hij voelt, of wat zijn behoeften zijn. Wees open en eerlijk tegen elkaar en praat over wat je stoort. Misschien zit jouw partner iets mis, wat de groei van de relatie tegenhoudt. Zorg er daarnaast voor dat je actief luistert. Probeer te begrijpen wat ze bedoelen en toon vooral empathie. Focus daarnaast natuurlijk ook op al het positieve aan jullie relatie. Ook daar mag over gesproken worden!

Stel samen doelen

Een goede manier om te kijken naar jullie toekomst, is om samen doelen te stellen. Ga elkaars verwachting van de aankomende jaren, maar ook de verre toekomst na. Het is goed om na te gaan hoe jouw partner kijkt naar kinderen, trouwen, samenwonen, en werkplannen. Zijn er veel overeenkomsten bij jullie plannen? Of hebben jullie allebei een compleet ander beeld over de toekomst? Ga na of dit een probleem zal zijn of dat het juist iets is wat jullie relatie versterkt. Daarnaast is het een goede manier om samen naar iets toe te werken.

Variatie in de slaapkamer

Ook in de slaapkamer zorg je ervoor dat je jouw relatie interessant houdt. Door nieuwe dingen te proberen behoud je de passie wat belangrijk is voor een gezonde relatie. Heb je al eens nagedacht over het gebruik van speeltjes, een rollenspel, of een andere manier om jullie grootste seksuele fantasieën uit te laten komen. Het is hartstikke normaal om niet zeker te weten wat je ding is op dat gebied. Probeer daarom eens een erotische adventskalender om elke dag wat nieuws te ontdekken. Ook hier is communicatie van groot belang. Doe alleen dingen waar jullie allebei achter staan.

Zorg voor voldoende quality time

Daarnaast is quality time een belangrijk punt in een goede relatie. Zorg ervoor dat jullie genoeg tijd voor elkaar vrijmaken; je bent waarschijnlijk geen relatie gestart om langs elkaar te leven. Plan wekelijks een aantal date nights zonder enige afleidingen. Zo geef je elkaar de volle aandacht om eens goed bij te kletsen. Lach met elkaar tijdens de grappigste films, ontdek een nieuw restaurant, of bezoek een museum. Samen op pad gaan is belangrijk binnen een gezonde relatie.

Ga samen op reis

Tot slot ga je samen op reis om de mooiste ervaringen op te doen. Dat is net wat anders dan de dates in Nederland. Heb alleen maar tijd voor elkaar op een Grieks resort, ontdek samen de jungle van Costa Rica, of bewandel de romantische straten van Parijs. Zo maken jullie dingen mee die tekenend zijn voor jullie relatie. Daarnaast is het de uitgelezen kans om alles wat er thuis gaande is even achter je te laten of om het juist te bespreken.

 

Zoals je ziet, moet je er wat voor doen om je relatie spannend en leuk te houden. Vooral communicatie is belangrijk om achter elkaars problemen, gedachten en toekomstplannen te komen. Probeer nieuwe dingen in de slaapkamer om de passie in je relatie te behouden en op te voeren. Spendeer vooral veel tijd met elkaar, ga op de leukste dates, en ook een mooie reis kan veel betekenen voor je relatie. Een relatie hoort leuk te zijn, dus geniet er vooral van!

Deel dit artikel
Back to top