Lichaamsverzorging

Zo vervliegt je parfum minder snel

Zo vervliegt je parfum minder snel

Iedereen die parfum draagt zal het wel herkennen: een geurtje lijkt veel te snel te vervliegen. Hoe zorg je ervoor dat je parfum langer blijft hangen?

Parfum langer ruiken

’s Ochtends spuit je een dosis parfum op en verlaat je je huis met een overduidelijke walm. Toch lijkt er aan het einde van de dag niks over te zijn gebleven van die geur. Wat kun je hieraan doen?

1. Vaseline gebruiken

Er bestaat een simpel trucje die ervoor zorgt dat je jouw parfum nog langer blijft ruiken: vaseline. Het beste gebruik je een geurloze variant. Smeer wat vaseline op de plekken waar je parfum opspuit, zoals je hals, polsen en achter je oren. Breng daarna de parfum aan.

2. Je huid hydrateren

Verder is het zo dat parfum sneller vervliegt op een droge huid dan een gehydrateerde huid. Het kan dus ook helpen om je hals mee te nemen in je skincare routine. Een verzorgende lotion doet ook wonderen, en vaseline helpt natuurlijk ook bij het invetten van je huid.

3. Na het douchen opspuiten

Nog een tip: spray meteen na het douchen. Dan staan je poriën nog open en trekt de geur wat meer in je huid. Een bijkomend voordeel is dat je op deze manier voorkomt dat je luchtje vlekken op je kleding achterlaat.

4. Niet wrijven

Wat je absoluut niet moet doen, is wrijven. Misschien herken je het wel: je wrijft met je polsen over elkaar om de parfum wat meer in te laten werken. Dit heeft dus het tegenovergestelde effect. De geur gaat zich in een hoger tempo ontwikkelen en daardoor verdwijnen de topnoten sneller. Wrijven laat je geurtje dus sneller vervliegen, maar ook anders ruiken. Probeer de plekken na het sprayen niet aan te raken.

Meer lezen: Dit trucje helpt om sneller een outfit uit te kiezen

4. Pulspunten kennen

De plekken waar je je hartslag kunt voelen noem je pulspunten. Hier liggen je aderen wat dichter tegen de huid, op sommige plekken kun je ze duidelijk zien. De hogere temperatuur maakt deze plekjes perfect voor het sprayen van parfum. Het blijft hier namelijk veel langer hangen. Je hals barst van de pulspunten, net zoals je polsen, ellebogen, knieholtes, slapen en de huid achter je oren.

Dan nog een reden waarom je soms je eigen parfum minder ruikt: dit is omdat je neus sommige luchtjes ‘uitschakelt’. Dit zodat je eventuele schadelijke geuren kunt blijven ruiken. Dit doet je lichaam dus om je te beschermen. Je neus heeft ondervonden dat je parfum niet ‘schadelijk’ is, maar ruikt het toch steeds. Vandaar dat je je eigen parfum minder intens kan vinden naarmate je ‘m langer draagt.

Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top