Health

6x tips om meer water te drinken

6x tips om meer water te drinken

Voldoende water drinken heeft heel wat voordelen voor je lichaam en je brein. Maar laat water drinken nu nét iets zijn wat je vaak vergeet. Het is altijd belangrijk voeldoende water te drinken, en met deze tips kunnen wij je daarbij helpen.

1. Een waterrijke dingen

Lukt het niet om voldoende water te drinken, eet het dan. Heel veel groenten en fruit bevatten grote hoeveelheden water. Denk hierbij aan komkommer, sla en meloen.

2. Verdun je drankje met ijsblokjes

Voeg een aantal ijsblokjes toe aan je drankje, en drink het gesmolten ijs als laatste op, of laat de ijsblokjes op je tong smelten. Zo kun je genieten van een heerlijk drankje én blijf je gehydrateert.

3. Houd je waterinname bij

Je kunt op heel veel manieren je waterinname bijhouden. Zo kun je het bijvoorbeeld opschrijven in de notities-app op je telefoon, via een speciale app of het opschrijven met pen en papier.

4. Drink met een rietje

Dit klinkt misschien een beetje gek, maar probeer het eens uit. Met een rietje drinken zou er namelijk voor zorgen dat je sneller gaat drinken. Kies dus een leuk herbruikbaar rietje uit waar je telkens opnieuw uit kan drinken.

5. Koop een mooie drinkfles

Investeer in een mooie waterfles waar je met plezier uit zal drinken, en neem deze overal mee naar toe. Zorg ook dat 'ie in het zicht staat om jezelf er vaker aan te herinneren meer water te drinken. Tip: kies voor een fles waarop je kan zien hoeveel water je al hebt gedronken.

6. Voeg een smaakje toe

Vind je water wat smakeloos? Voeg er dan wat fruit aan toe! Citrusvruchten of bessen in je water kunnen al een heel verschil maken, en met munt of basilicum erbij smaakt het een stuk frisser dan normaal.

Beeld: Pexels.com
Deel dit artikel
Back to top