Lichaamsverzorging

Dit goedkope anti schuurmiddel voor je dijen wil je nú hebben

Dit goedkope anti schuurmiddel voor je dijen wil je nú hebben

We love korte broekjes, rokjes en jurkjes. Tenminste... totdat je dijen opeens tegen elkaar aan lopen te schuren en het na tien minuten lopen al mega veel pijn doet. Gelukkig zijn er een heleboel oplossingen die dit probleem snel én makkelijk tegengaan, dus die hebben we natuurlijk voor je op een rijtje gezet.

Antischuurcrème van de Decathlon

Een goedkoop middel dat zelfs athleten gebruiken, en wat ook nog eens écht helpt? It exists. De antischuurcrème van de Decathlon is namelijk je antwoord. Deze crème smeer je dik in tussen je benen en helpt tegen oververhitting en irritatie wanneer de benen tegen elkaar aanwrijven. De crème is te verkrijgen bij Decathlon voor maar 6,99 euro en werkt écht (I tried). Geen pijnlijke benen meer en zeg gelijk maar gedag tegen rode vlekken door irritatie.

Talkpoeder

Een ander middeltje dat ook helpt tegen pijn en irritatie door schurende dijen, is talkpoeder. Hiermee kun je de vochtige plekken op je huid namelijk makkelijk verkoelen. Daarnaast neemt het eventuele jeuk ook nog eens weg én is het wederom een goedkope oplossing.

Glijmiddel for the win

Dit klinkt misschien als een wat vreemde tip, maar ook dit blijkt te helpen (dit heb ik dan weer niet zelf uitgeprobeerd). De glijmiddel blijft namelijk op je huid zitten, waardoor het niet pijn doet wanneer je benen tegen elkaar aan schuren. Natuurlijk voelt het wel een beetje glibberig aan, maar goed, het helpt wel...

Zachte afgeknipte panty aan

Heb je niks met alle bovenstaande middeltjes en verhelp je je probleem liever met een extra stukje stof? Dat kan natuurlijk ook. Draag een bikershort óf knip een zachte panty af tot net onder de plek waar je benen altijd geïrriteerd raken door het schuren. Basically een bikershort, maar dan net eventjes anders.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top