Lichaamsverzorging

Wat te doen tegen schuurplekken in de zomer?

Wat te doen tegen schuurplekken in de zomer?

Warme dagen en blote benen. Heerlijk! Totdat onze bovenbenen gaan schuren en we de meest pijnlijke schuurplekken krijgen. Gelukkig zijn er genoeg oplossingen, waardoor jij zorgeloos met een jurkje of shortje de zomer kan doorkomen. Wij gaan je vertellen wat je moet doen. Dááág pijnlijke plekken!

Schuurplekken

De bouw van je lichaam is vooral een belangrijke reden. Denk aan de stand van je heupen, de verdeling van je spieren en vet. Verder kan ook wrijving bij het lopen, fietsen of het sporten in de zomer zorgen voor nare irritaties. Met de volgende tips kun jij die vervelende schuurplekken voorkomen

 

1. Huid droog houden

Door het warme weer ga je sneller transpireren. Ook tussen je benen. Je huid is door de vochtigheid extra kwetsbaar en daarom is het belangrijk om je bovenbenen droog te houden. De beste oplossing hiervoor is talkpoeder. Je dep iets poeder op je benen en klaar. Naast talkpoeder kun jej ook deoderant of een antitranspirant uit een roller aanbrengen. Dit schijn niet alleen tegen schuurplekken op je bovenbenen te helpen, maar ook tegen zweet onder je borsten.

 

2. Smeren maar

Het liefst willen we dat onze benen soepeltjes langs elkaar glijden. Maar hoe krijgen we dit voor elkaar? Door te smeren, smeren en nog meer te smeren. Dit doe je door een crème aan te brengen. Er zijn speciale crèmes die ervoor zorgen dat je benen niet langs elkaar schuren. Ook voor fietsers en wielrenners zijn er crèmes ontwikkeld die ervoor zorgen dat ze geen last krijgen van de wrijving met het zadel. Deze crèmes kun je ook hartstikke goed gebruiken voor je bovenbenen.

 

3. Huismiddeltjes gebruiken

Zo zijn er ook nog genoeg huismiddeltjes die je kunt gebruiken. Ideaal toch? Denk aan bodylotion, massageolie, kokosolie of vaseline. Dep een beetje van deze middeltjes aan op je benen. Je gaat merken dat jouw benen soepel langs elkaar blijven bewegen. Het kan alleen wel zo zijn dat door transpiratie je na een halfuur even moet bij smeren. Let er ook op dat je uitkijkt voor vlekken in je kleding. Deze vlekken krijg je er niet zo gemakkelijk weer uit.

 

4. Kleding

Kleding doet ook heel veel. Zo kun je je huid bij je bovenbenen bedekken met bijvoorbeeld een sportbroekje. Deze broekjes zijn vaak net lang genoeg dat ze niet onder je jurkje of rokje vandaan komen, maar wel voldoende bescherming bieden tegen schuurplekken. Er zijn ook speciale banden die je dijen beschermen en net iets luchtiger zijn als een broekje. Deze kun je makkelijk onder een rokje of jurkje dragen. Ook tijdens het sporten kun je nog wel eens last krijgen van je bovenbenen. Kies er dan voor om tijdens het sporten een lange, strakke legging te dragen van synthetische stof. Deze voert zweet af en zit vaak het fijnst. Zorg wel dat je na het sporten de broek zo snel mogelijk uittrekt, want vocht en het zout uit je zweet kunnen zorgen voor irriaties. Spring onder de douche en trek lekker iets schoons aan.

Bron: Margriet.nl
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top