Nagellak

Redenen waarom je gel nagellak loslaat

Redenen waarom je gel nagellak loslaat

Je hebt je nagels laten doen en je denkt er weer een lange tijd tegenaan te kunnen gaan. Helaas bladeren je nagels na een tijdje weer af. Zo hinderlijk! Hoe kan dit en wat kunnen we er tegendoen? Geen zorgen, wij gaan je vertellen waar het aan kan liggen. Er zijn namelijk tal redenen waarom we minder lang kunnen genieten van onze gelnagels.

Gelnagellak laat los

1. Te kort of te lang uitgehard

Bij het zetten van gel nagels is het belangrijk te weten hoe lang de nagellak uitgehard moet worden onder een LED lamp. Wanneer de nagellak te kort of te lang uithard, is de kans groot dat de laag erop niet goed hecht. Je nagellak kan hierdoor in één keer loslaten. Dat is nou net niet wat we willen hebben.

 

2. Verkeerde lamp

Bij gel nagellak is het verstandig om je nagels uit te harden met een LED lamp. Denk aan een lamp van 7-15 watt. Zodra jij de verkeerde lamp gebruikt, is de kans groot dat je nagels eerder loslaten.

 

3. Verkeerde positie

Zodra je nagels aan het uitharden zijn onder de lamp, is het belangrijk om te kijken naar de positie van je handen. Vaak gaat het mis bij de duim. De nagel wordt niet goed gepakt en daardoor kan de nagellak niet goed uitharden. Zorg dus altijd dat je hand zo ligt dat elke nagel gepakt wordt.

 

4. Niet op volledige nagel aanbrengen

Bij nagellak is het belangrijk dat je hele nagel bedekt wordt. Alleen bij de nagelriemen zorg je ervoor dat je ongeveer 1 mm vrijhoudt. Zo voorkom je lifting. Dit houdt in dat de gelstructuur lost komt te zitten van de natuurlijke nagel. Hierdoor blijven de gelnagels maar eventjes zitten.

 

5. Beschadigde nagels

Heb jij last van beschadigde nagels? Dan kan de gel nagellak vaak minder goed hechten. Blijf je zwakke nagels verzorgen. Vooral bij dunne angels kan nagellak sneller afbladeren. Heb jij dunne of broze nagels? Gebruik dan een rubber base. Deze zorgt voor een betere hechting aan de nagels.

 

6. Te lange nagels

Zodra jij te lange nagels hebt, scheuren ze sneller uit. Zorg dus altijd voordat je je nagels laat doen, dat ze een redelijke lengte hebben. Vijl ze bijvoorbeeld rond inplaats van rechthoeking. Anders gaan je nagels chippen. Je nagels laten dan los. Ook bij veel belasten van je nagels is de kans hierop groter.

 

7. Je nagels als gereedschap gebruiken

De laatste maar zeker niet de minste. We hebben nog wel eens de neiging om onze nagels te gebruiken als gereedschap. Harstikke handig zou je denken, maar niet zo fijn voor je nagellak. Het bladert en bladert. Daar gaan je nagels. Gebruik dus de volgende keer vooral 'echt' gereedschap.

Bron: Pinkgellac.com
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top