Health

Zo blijf je de hele dag door energiek

Zo blijf je de hele dag door energiek

Zou jij wel wat meer energie willen hebben de hele dag door? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Met de volgende tips kan jij de hele dag gemakkelijk volhouden. Geen middagdutjes meer voor jou. Lees gauw verder en kom erachter welke kleine aanpassingen je hiervoor moet doen.

Energiek zijn

1. Start met fruit en groenten

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Om dus energie te krijgen, is het vooral belangrijk om te ontbijten. Groenten en fruit hebben we nodig. Als je deze dan ook nog een toevoegt aan je ontbijt, dan start je gelijk de dag vol energie. Ze bevatten namelijk veel proteïnen en vezels. Die hebben we nu net nodig!

 

2. Eet proteïnen 

Proteïnen eten zorgt ervoor dat je niet in een dipje komkt. Voeg wat noten toe aan je havermout of een eitje aan je rauwkost. Net even die proteïnen die zorgen dat jij je wat energieker voelt.

 

3. Houd je aan een routine

Een slaapritme krijgen is heel verstandig. Een schema kan je helpen om energiek de dag door te komen. Dwing jezelf om vroeg op te staan om bijvoorbeeld een smoothie te maken en probeer iedere avond rond dezelfde tijd te gaan slapen. Dit zorgt ervoor dat je uitgerust bent en je kalm de dag doorkomt.

 

4. Drink voldoende water

Bij te weinig vocht, functioneert je lichaam niet zoals hij het zou moeten doen. Vaak denken we dat we honger hebben in plaats van dorst en gaan daardoor meer eten dan drinken. Water is een eenvoudige manier om vermoeidheid te verminderen. Bij te weinig drinken krijg je te maken met een negatieve stemming, vermoeidheid en verwardheid. Water geeft juist energie!

 

5. Wakker worden met de zon

Slapen is heel belangrijk. Alleen door onze drukke schema's houden we ons vaak niet helemaal aan een vast slaapritme. Probeer je daarom aan de zon aan te passen. In het daglicht doe je activiteiten en zodra de zon ondergaat ga je een keer slapen. Neem dit laaste vooral niet te serieus, want in de wintertijd gaat de zon natuurlijk al vroeg onder.

 

6. Sporten

Door regelmatig te sporten verbranden je cellen meer energie en wordt zuurstof door je lichaam verplaatst. Bewegen zorgt ervoor dat dat onze stresshormonen verlaags worden. We krijgen meer energie, onze hersenen krijgen een boost en we slapen beter. Soms kan het lastig zijn om tijd te vinden voor sporten. Maar daar hebben wij een oplossing voor bedacht. Kies in plaats van voor die after work borrel, ervoor om de sportschool in te duiken. Neem de sportkleding dus mooi mee naar je werk.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top