Lifestyle

6 makkelijke manieren om je zelfvertrouwen een boost te geven

6 makkelijke manieren om je zelfvertrouwen een boost te geven

Een moment van onzekerheid hebben we allemaal wel eens. Het liefst zouden we barsten van het zelfvertrouwen, maar dat is nu eenmaal makkelijker gezegd dan gedaan. Hier zijn 6 makkelijke manieren om je zelfvertrouwen een flinke boost te geven. Lees gauw verder!

Lees ook: 5X soorten yoga om uit te proberen

Zelfvertrouwen een boost geven

Onzeker zijn is niet fijn en kan vaak in de weg zitten in je dagelijks leven. Je wil graag blij zijn met jezelf en je gewoon zelfverzekerd voelen. Zelfvertrouwen moet je oefenen en gebeurt helaas niet altijd overnight. Toch zijn er wel een aantal manieren die je een boost kunnen geven om je toch beter over jezelf te voelen. Hier zijn ze!

1. Begin de dag met dankbaarheid

Je hebt het vast weleens gehoord: een dankbaarheid dagboekje bijhouden. Je kunt elke dankbaar zijn dat de zon schijnt of dat je een lekker ontbijt hebt gehad, maar dat doet niet veel voor je zelfvertrouwen. Houd daarom eens een gratitude journal bij over jezelf. Schrijf elke dag drie dingen op over jezelf waarvoor je dankbaar bent. Je zult zien dat je je daarna een stuk beter voelt.

2. Lach naar jezelf in de spiegel

In het begin kan lachen naar jezelf in de spiegel misschien een beetje vreemd aanvoelen (stel dat iemand je ziet, oeps), maar het is een echte zelfvertrouwen booster. Op deze manier laat je compassie aan jezelf zien en zie je jezelf als een vrolijk, mooi mens. Hierbij geldt absoluut, oefening baart kunst.

3. Heb compassie voor jezelf

We hadden het net al even over compassie hebben voor jezelf, maar voor zelfvertrouwen is compassie mega belangrijk. Je hoeft niet zo boos op jezelf te zijn. Wees wat liever voor jezelf, je verdient het. En zodra je dat vaak genoeg doet, dan zul je een groot verschil merken in je zelfvertrouwen.

4. Klaarmaken voor de dag

Een andere snelle en makkelijke manier om zelfverzekerder te zijn, is om je simpelweg klaar te maken voor de dag. Trek een outfit aan waar je je mooi in voelt en smeer een leuk make-upje op je gezicht als je daarvan houdt. Sieraadjes om, parfummetje erbij en je bent klaar voor de dag. Wanneer je je fijn voelt in je outfit en hoe je eruitziet, gaat je zelfvertrouwen gegarandeerd omhoog.

5. Doe een (lichte) workout

Een wijs persoon zei eens: you'll never regret a workout. Nou, daar zijn wij het helemaal mee eens. Een training klinkt misschien niet zo verleidelijk, maar wanneer je klaar bent, kun je trots op jezelf zijn. Beweging zorgt voor het loskomen van happy hormones waardoor je je goed over jezelf voelt. Kook er een gezonde maaltijd bij en je dag kan niet meer stuk.

6. Schrijf affirmaties op

Naast een gratitude journal kun je ook affirmaties voor zelfvertrouwen opschrijven. Hang deze naast je spiegel of bij je bureau, zodat je er altijd zicht op hebt. Spreek ze elke ochtend en/of avond even hardop uit. Als je het maar vaak genoeg zegt, dan ga je er ook echt in geloven.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top