Lifestyle

Tekenen dat jij en je partner een break nodig hebben

Tekenen dat jij en je partner een break nodig hebben

Soms kan die verliefdheid opeens uitdoven en is de relatie aan z’n eind gekomen. Of je nu last hebt van irritaties of simpelweg geen vuurtje meer voelt: er kunnen allerlei redenen zijn van een break-up. Verloopt je relatie de laatste tijd moeizaam? Dan kan het zijn dat jullie een pauze nodig hebben of dat het zelfs beter is om definitief afscheid te nemen.

4 signalen dat het tijd is voor een break

Er zijn een paar tekenen die aangeven dat het fijn is om je relatie even op pauze te zetten of te besluiten dat de koek op is en je afscheid neemt.

Minder connectie

Vroeger konden jullie uren praten en nu is het toch een beetje stil aan tafel. Misschien hebben jullie elkaar niet zoveel meer te vertellen of vervullen jullie elkaars emotionele behoeften niet meer als voorheen. Wanneer de spark tussen jullie verdwenen is, kan het lastig zijn om die terug te halen. Toch is dit wel mogelijk en daarom zou je ervoor kunnen kiezen om eerst een pauze te nemen, voordat je definitief de handdoek in de ring gooit.

Het vuurtje is uitgeblust

Als je seksleven ineens plat ligt kan dat een teken zijn van het einde van een relatie. Na die eerste, hevige verliefdheid gebeurt het wel eens dat het vuurtje ineens is uitgebrand. Wil je het nog proberen? Praat er dan samen over. Zo kom je erachter wat er aan de hand is, kun je vertellen waar je behoefte aan hebt en die vlam weer doen opwaaien.

Behoefte aan ruimte

Voel je je opgelucht en voldaan wanneer je een moment alleen hebt? En overkomt je dat gevoel steeds vaker? Dan is dat een belangrijk signaal dat je toe bent aan wat meer ruimte. Misschien vind je het fijn om af te stemmen beide wat meer me-time te nemen. Zo kun je gelijk je gedachten op een rijtje zetten over wat je wilt in je relatie. Die ruimte kan enorm gunstig uitpakken en ervoor zorgen dat jullie je weer meer op je gemak voelen bij elkaar.

Andere toekomstplannen

Op een gegeven moment ga je toch een beetje long term denken wanneer je in een serieuze relatie verkeert. Wil jij over een aantal jaar kinderen en je partner niet? Dan weet je eigenlijk al dat er geen toekomst in zit. Ook andere verschillen kunnen het einde betekenen, zoals levensstijl die niet matcht. Uiteindelijk is het fijn als de ander de aanvulling in je leven is waar je naar op zoek was. Verschillen jullie toekomstvisies? Dan is het misschien toch beter om er een punt achter te zetten, hoe moeilijk dit ook kan zijn.

Ook interessant: tips voor meer zelfvertrouwen

Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top