Beauty

Zo blijven je nagels sterk

Zo blijven je nagels sterk

Nagels mooi lang, gevijld en gelakt en de andere dag zit er een scheur in je nagel. Jouw nagels kunnen wel een boost gebruiken. Maar hoe krijg je strerke nagels? En hoe verzorg je nagels het beste? Wij gaan je het vertellen! Voordat je het weet loop jij straks met hele sterke nagels rond. Zeg maar dag tegen alle scheurtjes.

 

Hoe krijg je sterke nagels?
 

1. Baden in melk

Wist je dat je voor sterke nagels calcium nodig hebt? Je nagels kun je voeden door meer melk te drinken of door je nagels te weken in een badje met melk. Zorg dat je geen nagellak resten op je nagels hebt, want zo krijg je een optimaal effect. Eventueel kun je ook nog een badje met azijn gebruiken. 

 

2. Kort vijlen

Heb jij last van scheurtjes in je nagels? Dan kun je het beste je nagels zo kort mogelijk vijlen. Lange nagels breken namelijk sneller. Bij het korter maken van je nagels kun je beter geen nagelknipper gebruiken, want hierdoor kunnen je nagels een beetje omvouwen. Het beste is om je nagels van buiten naar binnen te vijlen. Doe dit in dezelfde richting. 

 

3. Glad maken

Sterke nagels betekent je nagels glad maken. Een polijstblok is de ideale tool om je nagels weer glad te maken. Je werkt oneffenheden weg en het helpt tegen gespleten nagels. Zeg maar hallo tegen je gladde nagels. 

 

4. Nagelolie 

Aandacht besteden aan je nagelriemen is belangrijk. Smeer je nagelriemen in met nagelolie. Dit is namelijk hartstikke verzorgend en helpt bij het sterker worden van je nagels. Je kan het beste voor het slapengaan de olie gebruiken en masseer je nagelriemen zachtjes in. 

 

5. Rust

Hou jij ervan om je nagels te lakken? Misschien is het verstandig om je nagels een keer wat meer rust te geven. Laat de klerutjes met rust en gebruik een serum of versterkende lak. Je gaat merken dat je nagels een stuk sterker worden.

 

6. Afblijven van nagels

Lekker frunniken aan je nagels of je nagels helemaal kortbijten. Héél verleidelijk is dat. Maar als jij wilt dat je nagels sterker worden, dan kun je toch beter afblijven van je nagels.

 

7. Nagellak remover zonder aceton

Aceton verzwakt je nagels, omdat het erg chemisch is en het vocht uit je nagels haalt. Gebruik daarom een remover zonder aceton. Je nagels drogen niet meer uit en je houdt ze lekker sterk. Daar doen we het voor!

 

 

Bron: Harperbazaar.nl en Herome.com
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top