Interior

Wat is de Spage Age interieurtrend?

Wat is de Spage Age interieurtrend?

Spage Age: futuristische ontwerpen uit het ruimtevaarttijdperk, te herkennen aan glanzende metallics en coconachtige vormen. Lees hieronder alles wat je wilt weten over deze opkomende interieurtrend.

Wat is een Spage Age interieur?

Steeds vaker laten ontwerpers zich inspireren door herkenbare kleuren, vormen en materialen die gebruikt werden in de ruimtevaart. Ze blikken terug op de jaren 60 en gebruiken het als bron van inspiratie. Toch is de opkomende trend niet alleen gebaseerd op een gevoel van nostalgie. Ook ruimtevaartfilms vormen grote inspiratiebronnen, en zelfs de opkomst van geprivatiseerde ruimtevaartbedrijven laten de interieurstijl groeien in populariteit.

Vooruitgang en vernieuwing

De trend staat symbool voor oneindige mogelijkheden en is er eentje om bij weg te dromen. Liefhebbers van alles omtrent de ruimtevaart kunnen dan ook hun hart ophalen bij deze trend. Alles wat voor vooruitgang en vernieuwing staat komt erin terug. Voor ontwerpers opent deze trend deuren naar allerlei nieuwe designmogelijkheden.

Ronde vormen, zilver en glans

Spage Age-meubels en accessoires worden als eyecatchers toegevoegd om een ruimte meer karakter te geven. Glanzende texturen, ronde meubels en zilvertinten geven een interieur zowel een futuristische als nostalgische uitstraling. Rondere vormen zijn een van de bekendste kenmerken van de trend. Meubels met zachte randen, gemaakt van een dun plasticachtig materiaal en met een gewichtloze uitstraling. Zelfs stoelen die je doen denken aan een UFO-vorm en verlichting in de vorm van astronautenhelmen komen aan bod. Het is zonder twijfel een opvallende trend.

Ook interessant: nageltrends in voorjaar 2023

Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top