Lichaamsverzorging

Parfums met feromonen: een hit op TikTok

Parfums met feromonen: een hit op TikTok

Parfums zijn er in allerlei soorten: bloemig, kruidig, fris, oriëntaals – genoeg keuzes. De laatste tijd zien we een nieuwe variant steeds vaker voorbijkomen: de zogeheten parfum met feromonen. Wat zijn feromonen? En waarom is dit ineens zo gewild?

Wat zijn feromonen?

Het woord ‘feromoon’ komt van het Griekse ‘pheran’ en ‘horman’. Dit betekent ‘drager van opwinding’. Bij mensen worden feromonen geproduceerd door de zweetklieren. Je ruikt feromonen eigenlijk niet, maar neemt ze onbewust waar door het vomeronasaal orgaan wat zich in je neus bevindt. Het zorgt ervoor dat je iemand nog aantrekkelijker vindt of dat iemand jou als nog sensueler ervaart.

Parfums met feromonen

Lang verhaal kort: feromonen zijn dus lustopwekkend. Niet gek dus dat deze steeds vaker in parfums worden verwerkt. Die stofjes zorgen er dus voor dat je sensueler overkomt en aantrekkelijker ruikt. Althans, dat is de bedoeling. Als we de meeste TikTokkers moeten geloven is dit een feit en geen fabel. Er zou een duidelijke verandering merkbaar zijn in hoe mensen op de geur reageren.

Ben je zelf benieuwd naar zo’n parfum met feromonen? Er zijn er genoeg te vinden online. En ze hoeven helemaal niet per se duur te zijn – er bestaan ook diverse budgetparfums met deze lustopwekkende moleculen erin verwerkt.

Ook interessant: hoe lang is make up houdbaar?

Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top