Haarverzorging

5X manieren om je haar gezond te houden

5X manieren om je haar gezond te houden

We houden allemaal van gezond haar, en willen dit ook graag hebben. Maar weet jij genoeg over hoe je je haar gezond houd? Met de volgende tips kom je erachter!

1. Deppen, niet wrijven

Nadat je je haar hebt gewassen heb je automatisch de neiging om je haar te drogen met je handdoek. Dit moet je juist niet doen, omdat het droogwrijven van je haar met een ruwe stof als dat van een handdoek ervoor zorgt dat de haarschubben open gaan staan en je haar sneller af zal breken. Het is beter om je haar te drogen met een zachte katoenen stof, zoals dat van een t-shirt. Ook kun je een microvezel handdoek gebruiken in plaats van een normale handdoek. Denk eraan: bij deze stoffen is het ook de bedoeling om niet te wrijven, maar juist te deppen.

2. Was je haar met lauw water

Een warme douche voelt misschien heerlijk ontspannend, maar het is niet goed voor je haar en kan ervoor zorgen dat je je haar beschadigt. Sommigen zeggen dat je je haar het beste kunt wassen met koud water, alleen ontvet koud water het haar niet zo goed als warmer water. Er zit dus een balans in: was je haar niet te warm, maar ook niet te koud. Wassen met lauw water is het beste, maar je zou je haar kunnen uitspoelen met koud water om een glanzende look te krijgen.

3. Slaap op een satijnen kussensloop

Een satijnen kussensloop zorgt ervoor dat je haar minder snel afbreekt, in vergelijkin met een katoenen kussensloop. Satijnen kussenslopen zorgen voor minder wrijving wanneer je slaapt. Hierdoor sta je op met minder klitten en blijft je haar mooier.

4. Draag je haar vaker vast

Wanneer je je haar los draagt is er een grotere kans dat je je haar beschadigd, het er doffer uit zal zien en breekbaarder wordt. Dat komt door wrijving tussen je haar en kleding, een stoel of een muur waar je tegenaan zit. Draag je haar daarom regelmatig vast, op deze manier is er minnder oppervlakte dat tegen andere materialen aan komt. Let erop dat je je haar niet te strak vast draat, dat is niet goed voor de haarwortels en kan je haar ook sneller afbreken.

5. Let op wat je eet en drinkt

De verzorging van je haar begint natuurlijk van binnenuit. Het is belangrijk om te letten op je voeding, omdat je haarworteld gevoed worden door de voedingsstoffen die je binnenkrijgt. Drink daarom ongeveer twee liter water per dag en eet gezond voor soepel en glanzend haar.

 

 

 

Beeld: Pexels.com
Deel dit artikel
Back to top