Lifestyle

De top 3 meest trendy smartphones van dit moment

De top 3 meest trendy smartphones van dit moment

Is jouw telefoon niet meer zo snel als toen je hem kocht, en dus eigenlijk wel aan vervanging toe? Dan is het handig om er eentje te kiezen met uitgebreide en innovatieve functies, zodat je er weer een tijdje mee vooruit kan. Smartphones krijgen steeds meer features en ook in 2023 zijn er weer een aantal leuke nieuwe trends. In dit artikel tippen we je de belangrijkste trends van 2023 en bijbehorende smartphones. 

Trend 1. Duurzaamheid - Fairphone 4 

Een trend die je overal ziet terugkomen is duurzaamheid. Denk bijvoorbeeld aan vegan producten, minder verspilling en recycling. Ook smartphonefabrikanten dragen hier steeds meer hun steentje aan bij, bijvoorbeeld door duurzame telefoons te ontwikkelen. Vind jij duurzaamheid belangrijk? Dan is de Fairphone 4 een goede optie. Dit model is 

op een zo milieuvriendelijk mogelijke manier geproduceerd. 

Hij wordt bijvoorbeeld zoveel mogelijk gemaakt van gerecycled materiaal uit oude ingeleverde smartphones en gaat over het algemeen vijf jaar mee. Het is een zogenoemde modulaire telefoon. Dat betekent dat je veel onderdelen los kan vervangen. Is bijvoorbeeld de camera kapot? Dan kan je deze los bestellen en zelf vervangen. Hierdoor hoef je niet direct een nieuwe smartphone te kopen.  

De Fairphone 4 is een goede telefoon voor een leuke prijs: je koopt het duurste model al voor € 600,-! Wil je ook maandelijks niet teveel betalen? Dan is het handig om een sim only abonnement te nemen. Je bepaalt dan zelf welk (lage) bedrag je elke maand betaalt. 

Behalve Fairphone richten ook Samsung en Apple zich steeds meer op duurzame smartphones. Zo is voor de onderdelen van de Galaxy S23 Ultra en de iPhone 14 Pro Max veel gerecycled materiaal gebruikt en wordt er geen lader meegeleverd om CO2-uitstoot te verminderen. 

Trend 2. Uitmuntende camera’s - S23 Ultra en iPhone 14 Pro Max 

Een andere trend die we terugzien in 2023 is het maken van haarscherpe foto’s met een smartphone. En daar lijkt vooral Samsung mee te willen scoren! De Koreaanse telefoonfabrikant de S23 Galaxy Ultra, namelijk uitgerust met een hoofdcamera met maar liefst 200 megapixels. De hoogste resolutie in een Galaxy smartphone ooit! 

Met deze camera schiet je zowel overdag als ‘s nachts de mooiste plaatjes. Ben jij een fotografieliefhebber en leg je graag al je mooie momenten vast? Dan is de S23 Ultra voor jou misschien wel de beste keuze.  

De iPhone 14 Pro Max heeft ook ultra goede camera’s aan boord. De camera’s hebben grotere sensoren dan die bij hun voorgangers, waardoor ze meer licht opvangen en meer details vastleggen. Hierdoor hebben ze een beter scherptediepte-effect wat voor haarscherpe kiekjes zorgt. De hoofdcamera komt qua kwaliteit van de foto’s zelfs in de buurt van een DSLR-camera. 

Trend 3: Grotere schermen - Huawei Mate Xs

Al jaren zien we de beeldschermen van nieuwe smartphones steeds groter worden. Mensen gebruiken hun telefoon tegenwoordig bijna overal voor en dan is een groter beeldscherm natuurlijk fijn. Vind jij een groot display ook belangrijk, doordat je bijvoorbeeld films en series op je telefoon kijkt of veel gamet? Dan ben je waarschijnlijk het beste af met de Huawei Mate Xs

Dit model heeft twee beeldschermen van 6,6 en 6,4 inch. Uitgevouwen zijn de beeldschermen samen maar liefst 8 inch groot! Ter vergelijking: de beeldschermen van de Samsung Galaxy een de iPhone 14 zijn ‘slechts’ 6 inch. 

Wat vind jij belangrijk bij een smartphone?

Fairphone, Samsung en Huawei zijn dus echte trendsetters met de functies van hun smartphones. Welke van deze drie modellen het beste bij jou past hangt af van wat je belangrijk vindt bij een smartphone. Het is dus handig om dat voor jezelf te bepalen, zodat je er uiteindelijk een in huis hebt waar je lange tijd plezier van zal hebben.

Deel dit artikel
Back to top