Lichaamsverzorging

Hoe kies je een parfum voor mannen?

Hoe kies je een parfum voor mannen?

Parfums zijn allang niet meer alleen voor vrouwen. Waar mannen het vroeger hielden bij aftershave en het aanbod ook niet zo groot was, is dat tegenwoordig wel anders. Hoe kies je het beste een mannen parfum dat jij lekker vindt ruiken, dat past bij de situatie en valt binnen jouw budget? Wij schieten je te hulp met onze tips die jou helpen om tot een keus te komen.

Maak kennis met de geurfamilies

Om het je makkelijker te maken om een geur te kiezen kunnen de geurfamilies een goed startpunt zijn. Geurfamilies kan je ook zien als categorieën. Het geurwiel van parfum expert Michael Edwards diende hiervoor als basis. Hij maakt onderscheid tussen vier grote families: bloemige geuren, houtachtige geuren, frisse geuren en oriëntaalse geuren. Deze families worden nog weer onderverdeeld in subcategorieën, maar het helpt jou al een eind op weg als je weet welke geurfamilie jou aanspreekt. Hou je van vanille en kruidige geuren? Richt je dan op de oriëntaalse geurenfamilie. Houtachtige geuren spreken veel mannen aan. Je moet hierbij denken aan cederhout, sandelhout, eikenmos en amber. Ook leerachtige geuren behoren tot deze familie. Een frisse geur is vaak fijn voor dagelijks gebruik of in de zomer. Citroen, sinaasappel en andere fruitsoorten spelen vaak een rol, net als noten zoals bijvoorbeeld amandel. Bloemige geuren associeer je misschien niet meteen met een parfum voor mannen, maar ook bloemige geuren worden verwerkt in herenparfums. Zo is jasmijn een hele verleidelijke geur. Probeer eventueel verschillende samples uit om te ontdekken wat je aanspreekt. Wissel geuren af, afhankelijk van het seizoen of de gelegenheid.

Het soort geur

Herengeuren kan je onderverdelen in eau de cologne, eau de toilette en eau de parfum. Elke geur bestaat voor een belangrijk deel uit een combinatie van water en alcohol, naast de geurbestanddelen. Hoe meer geurbestanddelen, hoe sterker de geur en daarin vind je meteen het onderscheid tussen de drie. Eau de cologne kent een relatief hoog percentage alcohol en weinig geurbestanddelen. De geur blijft daarom niet zolang hangen. Eau de toilette bevat vier tot vijf procent geurbestanddelen tegenover drie tot vijf procent in eau de cologne. De geur is wat minder intens dan de geur van parfum en je hebt er ongeveer een halve dag plezier van. Eau de parfum is duurder dan eau de toilette, maar de geur gaat de hele dag mee. Je hoeft tussendoor niet opnieuw je geurtje op te spuiten. Het bestaat dan ook voor tien tot twintig procent uit geurbestanddelen.

Geef eens een heren parfum cadeau

Ben jij op zoek naar een leuk cadeau voor een man? Verras hem met een parfum geschenkset voor mannen. Met onze tips weet je hoe je een lekker geurtje uitkiest. De sets hebben verschillende samenstellingen. Zo kan je kiezen uit geschenkboxen met verschillende geurtjes of een box waaraan ook verzorgingsproducten zijn toegevoegd. Een parfum geschenkbox is het ideale cadeau voor elke gelegenheid en elke man.

Deel dit artikel
Back to top