Interior

Om deze 4 redenen neem jij voortaan een ronde eettafel

Om deze 4 redenen neem jij voortaan een ronde eettafel

Vaak zie je in de eetkamer toch een vierkante eettafel. Is dat een kwestie van smaak of is de vierkante eettafel gewoon handiger? Nou, dat is het in ieder geval niet. Of nou ja, een ronde eettafel heeft genoeg voordelen. Grote kans dat je er zo meteen ook eentje wil!

1. Mensen stoten zich niet onnodig aan de tafel

Allereerst heeft een ronde tafel veilige, ronde tafelhoeken. Daardoor stoten mensen zich niet pijnlijk aan je eettafel. Dat is vooral fijn voor kinderen natuurlijk, maar ook zeker voor jezelf. Ook blijf je zo minder snel haken aan de tafel met je kleding, waardoor je je kwetsbare (gebreide) kleding niet per ongeluk scheurt.

2. Ronde eettafel is ideaal voor kleine ruimtes

Sommige mensen denken dat een ronde tafel juist onhandig is in kleine ruimtes. Een vierkante tafel kan je natuurlijk makkelijk tegen de muur aanzetten, waardoor de tafel minder ruimte inneemt. Toch blijken ronde tafels net zo ideaal voor kleinere eetkamers. Dat komt allemaal door de ronde hoeken van de tafel! Daardoor kun je gemakkelijker om de tafel heen lopen, zonder dat je jezelf stoot aan de tafel.

 

3. Feestjes en borrels zijn veel intiemer

Verder is een ronde tafel een stuk intiemer dan een vierkante tafel. Aan een ronde tafel praat je makkelijker met iedereen. Iedereen kan elkaar namelijk goed horen. Zo voelt niemand van je gasten zich buitengesloten. Je schuift ook gemakkelijk nieuwe stoelen erbij voor onverwachte gasten.

4. Iedereen kan gemakkelijk overal bij

Naast dat je elkaar beter kunt horen aan een ronde tafel, heeft zo'n eettafel nog een ander voordeel wanneer je visite over de vloer hebt. Zo kunnen je gasten ook makkelijker overal bij. Alleen wat als de tafel vervolgens te klein wordt? No worries, zet gewoon één of meerdere bijzettafeltjes naast de tafel neer.

 

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top