Interior

Dit zijn onze 6 favoriete soorten eettafels van dit moment

Dit zijn onze 6 favoriete soorten eettafels van dit moment

De keuken of eetkamer wordt wel het hart van het huis genoemd en dat is niet voor niks. Het is een plek waar je gezellig samenkomt met vrienden en familie om van eten te genieten. De meeste goede gesprekken vinden bovendien vaak plaats aan de eettafel. 

Je begrijpt: de eettafel is dus een belangrijk object in de ruimte en verdient de nodige aandacht bij het uitkiezen. Wat voor jou of jullie werkt en wat past in de ruimte, is natuurlijk heel persoonlijk. Wij delen graag onze favorieten even met je. Wie weet kom je iets nieuws tegen waar je zelf instantly verliefd op wordt.

1. De boomstamtafel

Is jouw keuken of eetkamer vrij minimalitistisch en wil je een statement maken? Dan is de robuuste boomstamtafel iets voor jou! Doorleefd hout en karakter, dat is wat de klok slaat bij dit type tafel. Je kunt kiezen voor een variant met wat gladder uiterlijk of juist een type met ruwe of natuurlijke randen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Robuuste Tafels (@robuustetafels) op

2. De ronde eettafel

Wie er aan het hoofd van de eettafel zit of welke plaats dan ook, is niet langer meer een discussie met een ronde variant. Wij zijn dol op dit type omdat het een supergezellige stoelopstelling heeft. Iedereen zit dicht bij elkaar en kan elkaar goed zien terwijl er toch genoeg ruimte is om te kunnen bewegen en dingen neer te zetten. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door GUBI (@gubiofficial) op

3. De uitschuifbare eettafel

Ideaal als je niet zo een grote ruimte hebt om de tafel neer te zetten maar je wel regelmatig gasten ontvangt. De uitschuifbare eettafel is anno 2019 echt niet meer suf en in de meest uiteenlopende vormen en materialen te krijgen. Wij zijn bijvoorbeeld fan van de ovale variant. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Kave Home (@kavehome_nl) op

4. De rechthoekige tafel met de minimalistische twist

Een rechthoekige eettafel kan saai zijn als je voor de standaard modellen gaat maar dat hoeft dus niet! Tegenwoordig zijn er een hoop coole varianten, zoals het type met de minimalstische twist. Denk bijvoorbeeld aan een dun uitgevoerd model met afgeronde hoeken.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door ZUIVER (@zuiver_) op

5. Tafel met bijzondere poten

Wil je een statement maken met je eettafel maar wil je wel een 'simpel' blad? Kijk dan eens naar de mogelijkheden qua tafelpoten. Van lekker grof rond zoals hieronder tot een variant gemaakt van een bijzondere kleur en materiaal: je kunt het zo gek niet bedenken of het is verkrijgbaar.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door New Scandinavian Design (@boliacom) op

6. De tafel met bijzonder blad

Je kunt natuurlijk ook gaan voor een tafel met een opvallend blad. Denk bijvoorbeeld aan een mooie natuurstenen variant zoals marmer of van hout dat zo is gelegd alsof het een vloer is. Het fijne van zo een blad is dat het vaak wat minder opvalt als er een beschadiging ontstaat vanwege het zichtbare patroon.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Dutchbone (@dutchbone) op

Beeld: Bolia.com
Deel dit artikel
Back to top