Interior

Aha! Dit zijn de beste kleuren voor je thuiswerkplek

Aha! Dit zijn de beste kleuren voor je thuiswerkplek

Tegenwoordig werken veel mensen graag thuis. Vaak werkt het een stuk fijner en niet voor niets worden mensen daarom minder snel ziek. Geen wonder ook dat thuiswerken wordt beloond. Wel is een goede thuiswerkplek dan erg belangrijk. Een goede bureaustoel, verhoogde laptop, maar ook de juiste kleuren in het interieur. Bepaalde kleuren hebben blijkbaar een betere invloed op jou en je werkprestaties!

Thuiswerkplek: wat zijn de beste kleuren?

Allereerst moet je weten, dat er niet één bepaalde kleur geschikt is voor je thuiswerkplek. Meerdere kleuren zijn perfect om jou een boost te geven tijdens je werkdag in het thuiskantoor. Het ligt er alleen aan wat jij nodig hebt.

1. Wit en grijs

Grote kans dat je werkplek momenteel al veelvuldig wit is. Dat is dan ook een goede kleur voor de thuiswerkplek. Wit zorgt namelijk dat je meer gefocust en georganiseerd bent. Zo heb je gegarandeerd een nette werkplek én voel je je opgeruimd in je hoofd. Als je alleen wit een beetje saai vindt, kun je wit combineren met grijs. Grijs geeft je vervolgens een rustig gevoel. Wel zo fijn tijdens stressvolle werkmomenten.

2. Rood

Als je meer kracht nodig hebt op je werk, dan heb je de kleur rood nodig. Rood prikkelt namelijk het brein en houd je scherp. Een handige kleur dus, wanneer je regelmatig een belangrijke online meeting hebt. Pas wel op dat je niet te veel rood terugbrengt in je interieur. Combineer het in plaats daarvan met neutrale tinten, zoals bijvoorbeeld grijs of bruin. Zo komt het minder agressief over.

3. Blauw

Voor meer productiviteit moet je blauwe tinten toevoegen aan je interieur. Door de kleur blauw neem je makkelijker zuurstof op en verlaag je zo je lichaamstemperatuur en bloeddruk. Daardoor werk je meer gefocust. Wanneer je vervolgens voor meer warmere kleuren blauw gaat, creëer je ook een gevoel van kalmte en rust.

4. Geel

Heb je moeite om de creativiteit te laten stromen? Misschien ontbreekt de kleur geel in je thuiskantoor. Geel zorgt voor positiviteit, maar ook voor meer creativiteit. Ga wel voor pastel- of okergeel en niet een te felle kleur geel. Te veel geel kan namelijk zorgen voor frustraties en dat wil je dan weer niet.

5. Groen

Of het nou planten zijn in je werkkamer of een groene muur, de kleur groen werkt goed op de thuiswerkplek. Groen is de minst vermoeiende kleur voor je ogen. Het is dus de perfecte kleur om je ogen op te richten, na een lange dag achter een computerscherm. Ook zorgt groen blijkbaar ervoor dat je sneller leest.

6. Oranje

Net als de kleur geel werkt ook de kleur oranje positief voor je brein. Het zijn allebei nou eenmaal zonnige kleuren. Creatievelingen hebben zeker oranje nodig in hun thuiskantoor. De kleur geeft namelijk energie en wekt enthousiasme op.

7. Paars

Tot slot zorgt ook de kleur paars voor creativiteit. Dankzij deze kleur kun je makkelijker je fantasie laten lopen. Daarnaast geeft de kleur paars een luxe gevoel aan je thuiswerkplek. Ga overigens wel voor lichte tinten paars, zoals lila of lavendel. Een te donkere kleur paars roept te veel mysterie op.

Bron: Homedeco
Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top