Lifestyle

Last van je rug of nek door het thuiswerken? Wij geven wat tips

Last van je rug of nek door het thuiswerken? Wij geven wat tips

(Bijna) iedereen ervaart struggles tijdens het thuiswerken. Of het nou te maken heeft met concentratie, een goede werkplek of andere factoren. Het is nou eenmaal lastig, maar er is helaas niet veel aan te doen en daarom kunnen we er maar beter het beste van maken. 

Veel mensen krijgen last van hun rug tijdens het thuiswerken. Dit is logisch, want je werk doen vanaf de keukentafel, de bank of vanuit bed is een stuk minder fijn voor je rug dan de werkplek op kantoor. Grote kans dat je het af en toe al begint te voelen in je rug, of in je nek. Wat kun je hier tegen doen? Een goede houding is cruciaal! Wij geven je hiervoor wat tips. 

Hoogte van je scherm 

Eén van de factoren waar je rekening mee moet houden, is de hoogte van je computer of laptopscherm. Je scherm moet namelijk op ooghoogte staan. Als dit niet zo is, zit je namelijk de hele dag met een gebogen nek of rug. Werk je op een extra scherm, naast je laptop? Zet deze dan op een paar boeken zodat het scherm zich op ooghoogte bevindt. Zo houd jij je nek recht en voorkom je zeurende nekpijn aan het einde van de dag. 

Niet werken vanuit je bed

Hoe lekker het misschien ook is om in de ochtend te beginnen vanuit je bed, het is echt funest voor je houding. Je hebt je laptop namelijk op je schoot, waardoor je naar beneden moet kijken om je scherm te zien. Daarnast zorgt deze houding tevens voor minder poductiviteit, en dat is natuurlijk ook niet de bedoeling. 

Kussen in je stoel 

Heb je thuis een fijne bureaustoel? Of mag je er een lenen van je werk? Doe dit dan zeker! Je stoel is namelijk erg belanrgijk en zorgt er dan ook vaak voor dat jouw lichaam een bepaalde houding aanneemt. Heb je thuis geen goede stoel? Jammer, maar niet getreurd: zorg er in ieder geval voor dat je onderrug goed wordt ondersteund. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een kussen of opgerolde handdoek neer te leggen. 

Benen strekken 

Misschien wel het belangrijkste van alles: zorg dat je tijdens je werkdag genoeg beweegt. Als je op kantoor werkt, beweeg je vaak toch wat meer dan wanneer je thuis zit. Simpelweg doordat de afstanden vaak wat groter zijn. Denk bijvoorbeeld aan een kop koffie of thee halen, naar de wc gaan, even naar de supermarkt tijdens je pauze. Daarnaast mis je ook je fietstocht, stukje lopen vanaf het ov, of gehele wandeling naar je werk. Alleen al daarom is het cruciaal om tijdens het thuiswerken regelmatig pauzes te nemen. Kom elke 30 minuten even uit je stoel en strek de benen

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top