Fashion

5x inspiratie: zo combineer je gilets

5x inspiratie: zo combineer je gilets

De gilet is weer helemaal terug. Dit kledingstuk is weer trending en dus zien we het steeds vaker terug. Maar hoe style je dit unieke item eigenlijk? We geven je graag wat inspiratie! Dit zijn de leukste manieren om een gilet te combineren.

Als een driedelig pak

Als je een gilet op een klassieke manier wil style, kun je dit doen in de vorm van een driedelig pak. Combineer je gilet met een bijpassende blazer en pantalon voor een complete look. Deze outfit is perfect voor meiden die houden van een professionele en classy look. Combineer de look met een paar hakken of juist met sneakers als je de outfit meer casual wil maken. Je kunt gaan voor een monochromatische look, of juist afwisselen met kleurtjes.

Over een blouse

Heb jij een soft girl aesthetic? Dan kun je de gilet combineren met een blouse. Je kunt een blouse kiezen met wijde mouwen voor een meer vrouwelijke look. Voor een meer klassieke look, kun je ook gaan voor een overhemd blouse. De broek of rok die je ermee combineert hangt af van de look waar je voor gaat. Voor een stoerdere look is een pantalon of jeans een goede optie. Voor een meer schattige look kun je gaan voor een rokje en hoge laarzen.

Over een coltrui

Wil jij eruit zien alsof je ongelofelijk slim bent? Dan is dit een perfecte combinatie. Combineer je gilet met een dun coltruitje in een neutrale kleur. Om een statement te maken kun je een gilet dragen met een opvallend kleurtje of printje. Of ga voor een onverwacht stofje.

Een extra laagje

Een gilet is een statement, je kunt het toevoegen aan een outfit om deze net iets hipper te maken. Combineer je gilet met een simpel T-shirt voor een minimalistische look. Of ga juist volledig over de top en combineer je gilet met een outfit die op zichzelf al lekker opvallend was. More is more!

Draag je gilet als een statement piece

We hebben al meerdere keren benoemd dat een gilet dragen een statement is. Maar je kunt je outfit hier ook volledig om laten draaien. Je kunt je gilet dragen zonder een ander topje eronder. Hierdoor komt de focus hierop te liggen. Combineer je gilet met een klassieke mom jeans voor een meer casual look. Maak de look af met je favoriete sneakers en een zwarte zonnebril. Als casual niet jouw ding is, kun je jouw gilet combineren met een neutraal gekleurde pantalon en een paar sexy hakken. Een parelketting en rode lipstick maakt de look helemaal af.

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top