Beauty

Online parfum kopen: zo voorkom je een miskoop

Online parfum kopen: zo voorkom je een miskoop

Online winkelen is in veel gevallen erg handig. Maar voor sommige producten is het best een uitdaging. Een van deze producten is parfum, want je kunt door je computerscherm natuurlijk niet even ruiken of je het luchtje wel lekker vindt. Gelukkig zijn er manieren om miskopen te voorkomen! Dit is hoe je online parfum shopt!

Weet wat je lekker vindt

Als je parfum gaat kopen, ben je waarschijnlijk naar iets specifieks op zoek. Het is in zo'n geval altijd goed om te weten wat je precies lekker vindt, en wat niet. Hou je meer van een zoete geur of vindt je bloemengeurtjes lekker. Ook kun je nadenken over of je een voorkeur hebt voor eau de toilette, eau de parfum of eau de cologne. Eau de cologne blijft minder lang hangen maar is fijn om gedurende de dag eens op te spuiten. Een eau de toilette is het soort luchtje dat het meest voorkomt. Deze blijf je meerdere uren ruiken. Houd je van een sterkere geur, ga dan voor een eau de parfum. Als je dit onderscheid begrijpt en weet wat je zelf het fijnste vindt, is het makkelijker om een goede keuze te maken.

Lees reviews

Jij kunt zelf misschien niet aan de parfums ruiken, maar anderen hebben deze ervaring al wel gehad. Als de site waarop je jouw luchtje wil kopen reviews heeft, is dit een goudmijn aan nuttige informatie. Lees de meningen van anderen om te weten of een luchtje goed is of niet. Lees ook vooral de negatieve reviews en overweeg of deze nadelen zwaarder wegen dan de voordelen uit de positieve reviews.

Verbreed je kennis over parfum

Websites die parfum verkopen, geven je vaak een beschrijving van de geur van een luchtje. Maar deze zijn soms een beetje vaag. Want hoe ruikt een 'sensuele' of 'intense' geur nou eigenlijk? Research deze termen zodat je gerichter kunt zoeken naar een luchtje dat bij jou past. Daarnaast is het ook goed om te lezen wat de noten zijn die in een parfum voorkomen. Welke geuren nemen de voorgrond en welke noten zijn heel subtiel aanwezig? Door hiernaar te kijken kun je je alvast een beetje voorstellen hoe het luchtje zal ruiken.

Kijk naar de verpakking

De inhoud van een luchtje is natuurlijk belangrijk, maar de verpakking mogen we ook zeker niet vergeten. Hoe het flesje van een geurtje eruit ziet, zegt erg veel over hoe het luchtje ruikt. Een blauw of groen flesje vertelt je bijvoorbeeld dat het een fris luchtje is, terwijl een roze flesje vaak een vrouwelijk luchtje bevat dat naar bloemen ruikt.

Gebruik parfums die je al hebt als referentiekader

De luchtjes die je al in huis hebt, kunnen dienen als perfecte inspiratie voor je volgende aankoop. Ruik aan de luchtjes die je al hebt en bedenk je wat je er nou precies zo lekker aan vindt. Deze elementen kun je vervolgens onthouden tijdens je zoektocht naar je volgende aankoop. Misschien ontdek je op deze manier wel dat je een bepaalde voorkeur hebt voor een soort geurtje waar je je nog niet van bewust was. Door dit te weten kunnen je veel gerichter zoeken. Hierdoor past jouw nieuwe luchtje gegarandeerd perfect in je al bestaande collectie.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top