Oogmake-up

Alles over de wimperlift

Alles over de wimperlift

Lange, krullende wimpers zijn altijd al fashionable geweest. Nepwimpers, wimperextensions of wimperpermanent: er zijn verschillende manieren om long lashes te krijgen. Ben je meer fan van naturel? Dan kun je voor de natuurlijke wimperlift gaan. Dit is wat je over de wimperlift moet weten voordat je hier een afspraak voor maakt.

Wat is een wimperlift?

Met een wimperlift worden je eigen wimpers vanaf de wortel tegen zachte, siliconen kussentjes gelift en geboost in volume. Je wimper styliste gebruikt hier een speciale crème voor. Die crème houdt de nieuwe vorm in je wimpers vast. Na het liften brengt de wimper styliste een volume boostende crème en een verzorgende olie op je wimpers aan. There you go: je wimpers zijn gelift! Een lash lift behandeling duurt ongeveer 30 tot 45 minuten.

Wat moet je daarna doen?

Je wimpers zitten na de behandeling aan elkaar geplakt. Dit is normaal. Borstel je wimpers niet uit elkaar. De eerste 24 uur is het verstandig dat er geen water op je wimpers komt. Volgens de beauty kliniek Lash Is More kun je na 24 uur je wimpers weer schoonmaken en doorborstelen. Dan is het resultaat van de wimperlift écht zichtbaar. En het water beschadigt je wimpers niet meer. Het liftende effect blijft gemiddeld zo’n 6 weken zitten. Hierna kun je de behandeling opnieuw laten doen om de lift in je wimpers te behouden.

Lash lift wordt afgeraden als je...

  • eigen wimpers al zeer beschadigd zijn;
  • ontstoken ogen en/of oogleden hebt;
  • last hebt van eczeem op je oogleden;
  • last hebt van Trichotillomanie;
  • last hebt van Keratoconjunctivitis Sicca (KCS);
  • in het afgelopen jaar chemotherapie hebt ondergaan
Bron: Lash Is More
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top