Gezichtsverzorging

2 x per dag je gezicht reinigen: zin of onzin?

2 x per dag je gezicht reinigen: zin of onzin?

Heb jij soms al moeite met je gezicht één keer per dag wassen (want: ugh moeite)? Zonde! Het goed reinigen van je gezicht is om redenen die je waarschijnlijk allang weet ontzettend belangrijk. Wil je een goede skin care routine creëeren, dan hoort een reiniging er ook bij. Maar, de grote vraag is: doe je dit nu één of twee keer per dag? 

Of eigenlijk: is twee keer per dag je gezicht reinigen per se nodig?

Is gezichtsreiniging echt zo belangrijk?

Helaas is niet iedereen gezegend met een egale huid zonder acne. Bijna iedereen heeft überhaupt wel eens last gehad van puistjes, plekjes en andere oneffenheden, maar toch lijken die bij anderen altijd als sneeuw voor de zon te verdwijnen. En als je vraagt naar hun geheim is het of 'genetics' of 'gewoon goed wassen'. Maar wat is goed wassen? En is het echt twee keer per dag nodig om zo een perzikhuidje te krijgen? 

Twee keer per dag reinigen?

Ook voor skin care geldt: less is more. Volgens veel beautyexperts is het namelijk helemaal niet goed om je huid keer op keer te belagen met de nieuwste cleansers, maskers, crèmes en andere producten. Voor je huid is het vooral belangrijk om niet gestoord te worden tijdens het behouden van een natuurlijk huidritme. Je lichaam weet namelijk zelf heel goed hoe 'ie zich gezond en schoon moet houden (van binnenuit dan). Het is daarom sowieso belangrijk om een cleanser te gebruiken met zo min mogelijk gekke chemische stofjes. Ook een parfumvrije reiniging is veel beter voor je huid.  Daarnaast, scrub je te veel, te hard en te vaak, dan kun je daardoor juist oneffenheden en puistjes krijgen. 

Cleanser or nah?

Uiteindelijk mag je dus helemaal zelf weten of je je huid één of twee keer per dag wast. Het is belangrijk dat je doet waar jij en jouw huid allebei blij van worden. Merk je bijvoorbeeld dat je huid raar gaat doen na twee keer per dag reinigen? Kijk dan eens hoe je huid reageert op een reiniging 's avonds en alleen een plens water in je gezicht in de ochtend. In the end zou alleen water genoeg moeten zijn, maar door hedendaagse make-up, vervuiling in de lucht en dergelijke, is water soms niet meer genoeg. Mocht je toch voor een cleanser kiezen, gebruik deze dan sowieso 's avonds. Je huid kan op deze manier schoon en ontvet herstellen en zich klaarmaken voor de volgende dag. In de ochtend wat water in je gezicht en you're ready to go. 

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top