Interior

Terracotta in je interieur: de mooiste kleurcombinaties

Terracotta in je interieur: de mooiste kleurcombinaties

Ben je ook verliefd geworden op de mediterrane sfeer van terracotta en wil je de kleur graag in je interieur gebruiken maar weet je niet hoe? Paars, oranje en bordeaux staan harmonieus bij een terracotta-kleurig interieur. Maar er zijn nog meer tinten die een match zijn met de roestige kleur. We leggen je uit hoe je deze warme tint perfect tot haar recht laat komen.

Waar komt terracotta vandaan?

Terracotta komt uit het Italiaans en betekent letterlijk ‘gebrande aarde’. Het Deze warme aardetinten zijn de laatste jaren steeds populairder en worden veel gebruikt in de boho-interieurstijl. Terracotta is de naam voor het poreuze en rood gebakken klei waar de bekende bloempotten van worden gemaakt. In mediterrane landen wordt het ook voor dakpannen gebruikt.

Terracotta combineren

Wat is de terracotta kleur nou precies? Dat is lastig te zeggen, het is niet in één kleur te vangen. Het is een heel veelzijdige teint die in bijna elk interieur past. Van industrieel tot boho. 

Terracotta en oranje/paars

Terracotta en beige

Terracotta en groen

Terracotta en grijs

Terracotta en natuurlijke materialen

Terracotta en blauw

Terracotta in huis halen

Als je terracotta wil toevoegen aan je interieur kun je het gelijk groots aanpakken door een statement te maken met een bank in de kleur oranje, roestbruin, bordeaux of paars. Speel je liever op safe? Combineer meerdere terracotta accesoires in de ruimte. Zoals een vaas, kussen, bijzettafel, handdoeken of vloerkleed. Wil je echt die mediteranne sfeer in huis halen, dan zul je echt de verfkwasten uit de kast moeten halen. Ga voor warme, onverzadigde, poederige kleuren. Met een matte of krijt afwerking van de verf komt de kleur het beste tot zijn recht. Het steekt vooral geweldig af bij het aaibare van een velvet stof.

 

terracotta

Vaas Ø11x18 glas terra

terracotta

HKliving retro lounge ottoman boucle brick
 

terracotta

Rond Hoogpolig vloerkleed - Life Terra Ø 200cm
 

terracotta rings

Kandelaar Rings – Terracotta Oranje 

 

Schaal Ø14.5cm Chicago mat roze/terra

terracotta

Kussenhoes 50x50 boho recycled
 

terracotta ornament

Ornament Abstract Art Knot –  terracotta 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top