Lifestyle

Houten jaloezieën in huis: luxe met een natuurlijke touch

Houten jaloezieën in huis: luxe met een natuurlijke touch

Eerder schreven we al dit artikel over houttinten in huis. Hout in je interieur is namelijk echt on trend. En als interieur liefhebber kun je dat niet gemist hebben. Net als de trend rondom houten jaloezieën. 

Raamdecoratie is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij het inrichten van je woning, maar is wel heel bepalend voor de sfeer in huis. En zeg nou zelf, houten jaloezieën zijn toch veel luxer dan een standaard rolgordijn? In dit artikel zetten we deze jaloezieën daarom ook graag in het zonnetje. 

Jaloezie met houtnerf of juist een egaal gelakte lamel?

In de wereld van jaloezieën is er veel keuze. Voor ieder interieur is er gegarandeerd een mooie houten jaloezie samen te stellen. Om de keuze voor jezelf makkelijk te houden, kun je alvast de keuze maken tussen een horizontale lamel met een houtnerf of lamel in één, strak gelakte kleur. 

De lamel met houtnerf zorgt namelijk voor een natuurlijke look, waarbij een egaal gelakte lamel vooral een rustig geheel geeft. Het is dan maar de vraag waar jij voor wil gaan en wat het beste bij je interieur past. Gelukkig kun je bij veel aanbieders gratis kleurstalen aanvragen. Kun je thuis, op je gemakje, kijken welke kleur het beste bij jouw woonwensen past. 

De verschillende typen hout

Over het algemeen heb je zo’n vier typen jaloezieën van hout: lindehout jaloezieën, Abachi houten jaloezieën, bamboe jaloezieën en kunststof jaloezieën (PVC). 

Lindehout jaloezieën zijn vrijwel altijd egaal gelakte lamellen in wit, grijs, beige, zwart of antraciet. Dit is ook gelijk de goedkoopste optie die er is. Dus mocht je budget niet heel groot zijn, dan is dit een hele mooie optie! 

Bamboe en Abachi jaloezieën hebben allebei de kenmerkende houtnerf. Bamboe lamellen zijn wat dunner en ogen wat luxer en rustiger. Abachi heeft een duidelijke houtnerf en is er echt om een statement mee te maken. En een extra voordeel: Abachi kan ook in vochtige ruimtes als een badkamer gebruikt worden! 

PVC jaloezieën zijn kunststof jaloezieën waarbij een houtnerf in het materiaal gedrukt wordt. Het heeft de look van lindehout jaloezieën met houtnerf, maar is niet van hout gemaakt. 

De mooiste interieurs met houten jaloezieën

Benieuwd naar de look & feel van deze vorm van raamdecoratie? Wij hebben een aantal interieurs met houten jaloezieën voor je op een rijtje gezet. 

 

 

Deel dit artikel
Back to top