Lifestyle

Alles wat je altijd al wilde weten over heren ondergoed

Alles wat je altijd al wilde weten over heren ondergoed

Als je aan ondergoed denkt, dan denk je misschien gelijk aan lingerie. Maar ook mannen vinden ondergoed belangrijk, ook al is herenondergoed vaak wat eenvoudiger dan damesondergoed. Herenondergoed heeft minder details en functionaliteit staat voorop. Ben je benieuwd wat de laatste trends op het gebied van heren ondergoed zijn? Lees dan snel verder.

Wat is belangrijk bij heren ondergoed?

Als je het verkeerde ondergoed draagt, bijvoorbeeld ondergoed dat te strak zit dan kan dat zelfs zorgen voor onvruchtbaarheid. Het is daarom belangrijk om voor ondergoed te kiezen dat alles goed ondersteunt, maar ook genoeg ruimte biedt. Ondergoed moet dus goed passen, maar veel onderbroeken zijn niet zo goed als je denkt, ze knellen bijvoorbeeld of laten lijnen achter in de huid. Andere onderbroeken slijten snel en soms ontstaan er al snel gaten bij de naden.

Welke soort ondergoed voor heren is er?

Ondergoed voor heren heb je net als bij ondergoed voor dames in verschillende soorten en maten. Van boxershorts met korte pijpjes tot boxershorts met lange pijpjes en slips. Hieronder bespreken we de belangrijkste.

Boxershorts met lange pijpen

Heren boxershorts met lange pijpen zijn een van de meest populaire boxershorts onder de mannen. De pijpjes kruipen niet op, omdat ze een groot deel van het bovenbeen bedekken. Door de lange pijpjes lijken je bovenbenen smaller, ideaal dus als je wat bredere benen hebt.

Boxershorts met korte pijpen

De variant met korte pijpen worden ook wel trunks genoemd. Deze boxershort is vierkanter en korter. Met deze boxershort lijken je benen breder. Dat is fijn als je smalle heupen en dunne benen hebt. Deze boxershort zit lager op de heupen waardoor je geen last hebt van een knellende tailleband.

Wijde boxershort

De wijde boxershort is erg geschikt voor de wat stevigere heren, want hij knelt niet rondom de benen en de buik. Een wijde boxershort is lekker luchtig. Ideaal voor tijdens de warme zomerdagen.

Herenslip

Met een herenslip wordt je zaakje gelift en als je korte benen hebt lijken ze langer. De herenslip doet misschien denken aan vroeger, maar is helemaal terug van weggeweest. De herenslip is populair onder gespierde mannen, want brede, gespierde bovenbenen komen tot hun recht en je hebt geen last van knellende pijpen.

Herenstring

Bij dit herenondergoed valt er niets te verbergen. Net als bij dames is een herenstring sexy en laten niets aan het toeval over. Maar toch zijn herenstrings ook functioneel. Vooral onder strakke pantalons zijn ze erg handig, want ze zijn onzichtbaar. Ook fanatieke sporters zijn fan van de herenstring.

Welk materiaal wordt gebruikt voor herenondergoed?

Er zijn een aantal punten waaraan ondergoed moet voldoen. Ten eerste moet ondergoed voldoende comfort en ondersteuning geven. Daarnaast moet ondergoed voldoende ademen. Het meest gebruikte materiaal is katoen, maar er komen ook steeds meer alternatieve materialen op de markt. We bespreken de belangrijkste:

Katoen: Een erg geschikte stof voor ondergoed. Katoen ademt en zacht.

Nylon: Dit materiaal vind je veel in sportondergoed. Deze synthetische stof is elastisch en heeft een goede pasvorm.

Polyester: Een dunne en ademende stof, maar minder absorberend. Als je veel zweet is polyester een minder goede keuze

Bamboe: Een stof die steeds populairder wordt. De stof ademt goed en absorbeert beter dan katoen.

Bamboe als materiaal voor ondergoed

Ondergoed is verkrijgbaar in allerlei materialen. Steeds vaker wordt ondergoed gemaakt van bamboestof. Bamboe is een natuurlijk materiaal en is erg zacht, waardoor het comfortabel draagt. Bamboe is dun, soepel, droogt snel en gaat lang mee. Als je makkelijk zweet is bamboestof een goede keuze. Daarnaast wordt bamboestof op een duurzame en milieuvriendelijke manier gemaakt.

Leuke feitjes over ondergoed

Wist je dat in de meeste gevallen de vrouw het ondergoed voor de man koopt? Ja, het zijn uiteindelijk de vrouwen die bepalen wat het meest populaire ondergoed is. Onderzoek wijst uit dat vrouwen hun man graag in een strakke boxershort zien. Een strakke boxershort laat de vormen goed zien, maar bedekt ook weer niet te weinig. Daarnaast houden vrouwen van zwarte, groene of blauwe boxershorts. Met deze kleuren kun je dus altijd thuiskomen.

Waar koop je de beste boxershorts?

Natuurlijk kun je boxershorts in veel fysieke winkels en sportzaken vinden. Maar ook online heb je een ruime keuze aan allerlei soorten ondergoed van verschillende materialen en prijsklassen. Koop je online, dan is het belangrijk om goed te weten wat je maat is. Daarnaast is goedkoop vaak duurkoop. Van een wat duurdere boxershort heb je vaak meer en langer plezier dan van een goedkopere variant.

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top