Travel

Last minutes boeken weer populairder na corona

Last minutes boeken weer populairder na corona

We hebben er even op moeten wachten, maar we kunnen eindelijk weer volop reizen. Nu alle maatregelen rondom het coronavirus zijn opgeheven kunnen we weer op vakantie. En wat is er nu fijner dan last minute naar een tropisch oord vertrekken? We zetten de voordelen voor je op een rijtje.

Last minutes boeken weer populairder na corona

Het is weer de tijd van het jaar waarin we allemaal nadenken over welke vakantiebestemmingen we willen bezoeken dit jaar. Meer reizen is een goed voornemen wat op steeds meer mensen hun lijstjes voorkomt, én met een reden. Ben jij één van die mensen die dit jaar meer van de wereld wil zien? Heb je zin om snel de zon op te zoeken? Kan je niet wachten tot je weer op vakantie kan? Dan is een last minute vakantie boeken een handig idee.  We hebben ook handige tips om de goedkoopste te scoren.

Alles uit je vakantie halen met een last-minute vakantie

Natuurlijk: het is heerlijk dat het mondkapje niet meer ophoeft, maar het is nog veel fijner dat we weer vrijuit kunnen reizen. Nu het coronavirus bijna onder controle lijkt, ziet het leven er een stuk rooskleuriger uit. Festivals en feestjes kunnen weer, maar ook is het veiliger om weer op vakantie te gaan. Inpakken dus die zonnebrand en mooie bikini!

Last minute naar de Canarische eilanden of Sal Kaapverdië

Toch was corona niet alleen maar negatief. Zo is de reisindustrie namelijk drastisch veranderd. Zo zijn last minute vakanties steeds populairder. Je kunt natuurlijk ruim van te voren een vakantie boeken, maar als je spontaan besluit een weekje vrij te nemen is een last minute vakantie wellicht een beter idee. Zo'n last minute vakantie wordt ook steeds populaider nu de coronapandemie steeds verder achter ons ligt. Met de Paasdagen en de meivakantie voor de deur is het begrijpelijk dat je weer licht aan de horizon ziet. Tijd dus om een last minute vakantie te boeken! Last minutes naar de Canarische eilanden zijn bijvoorbeeld perfect om snel wat zon mee te pakken. Heb je wat meer te besteden? Dan is een vakantie naar Sal Kaapverdië wellicht een beter idee. Goede reis!

Zo scoor je een goedkope last minute vakantie

Wil je weten hoe je aan de beste deal voor je last minute vakantie komt? We hebben drie tips!

Wees flexibel

Een vlucht is een stuk goedkoper zijn als je flexibel bent in je vluchtdata. Pas dus je schema aan op de deals die je tegenkomt, als je goedkoop wil vliegen. Wanneer je vroeg een vlucht boekt, hebben vliegtuigmaatschappijen zekerheid en dus zijn stoelen een stuk goedkoper. Boek niet op vrijdag, want dat is de dag waarop mensen vaak een ticket bestellen. Op zondag en dinsdag scoor je makkelijker de goedkoopste vakantie.

Skip de cookies

Veel sites meten hoe vaak je terugkomt op een bepaalde site, hier spelen zij dan slim op in met het verhogen van de eerdere prijs van jouw zoekopdrachten. Gebruik dus altijd verschillende browsers of gebruik de ‘incognito-modus’ in Google Chrome en wees deze trucjes te slim af. Cookies zijn je vijand als je op zoek bent naar de goedkoopste vakantie ooit. Verschillende aanbieders zien dan dat jij op zoek bent naar vliegtickets of hotels en gooien vervolgens de prijzen omhoog van de bestemmingen waarop jij zoekt. Zet ‘m dus altijd op het incognito-venster!

Vermijd het hoogseizoen

Tijdens de schoolvakanties vliegen de prijzen omhoog als het gaat om accommodaties en vliegtickets. De goedkoopste vakantie vind je op deze momenten sowieso niet. Zeker wanneer jij niet aan schoolvakanties bent gebonden, is het slim om niet in high season te gaan vliegen. Denk hierbij aan de zomervakantie, de herfstperiode, maar ook tijdens de krokusvakantie schieten de prijzen omhoog. Kies eerder voor een lekker weekje weg in bijvoorbeeld april, juni, of november.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top