Lifestyle

We mogen weer! Dit zijn de 8 beste sushi restaurants van Nederland

We mogen weer! Dit zijn de 8 beste sushi restaurants van Nederland

Ja, ja: we mogen weer! Ik denk dat uit eten gaan misschien wel de favoriete hobby is van veel vrouwen. Hoe kan het ook anders? Goed gezelschap, de lekkerste gerechten, heerlijke drankjes en goede gesprekken. Alles komt samen tijdens een avondje uit eten bij je favoriete restaurant.

Als je mij ergens voor wakker mag maken, dan is het wel voor sushi. Ik kan dan ook niet wachten om weer lekker aan te schuiven bij een heerlijk sushi restaurant. Heb je ook wat inspiratie nodig? Goed nieuws, wij hebben de vijf beste sushi restaurants van Nederland op een rijtje gezet!

1. MOOD - Eindhoven

Zijn we niet altijd in the MOOD for food? De menukaart van dit heerlijke restaurant bestaat uit een mix van Franse en Aziatische gerechten. Perfect als jouw lover of beste vriendin niet zo’n sushiliefhebber is, maar jullie wel samen uit eten willen gaan! Als we je één tip mogen geven? Ga dan voor de rainbow roll en lobster roll. Thank me later.

Adres: Keizersgracht 6.

2. Aqua Asia Club – Rotterdam en Eindhoven

Is niet alleen al het adembenemende uitzicht over de Erasmusbrug een reden om sushi te gaan eten bij Aqua Asia Club in Rotterdam? Bij binnenkomst word je aandacht direct getrokken naar het luxe en moderne interieur. Echt aan alles is gedacht. Van de lekkerste cocktails tot een prachtig uitzicht, in dit luxe restaurant kun je genieten van de heerlijkste gerechten. 

Adres: Holland Amerikakade 106 en Keizersgracht 6. 

3. Genki - Amsterdam

Als er één plek is waar je helemaal tot rust komt én kunt genieten van heerlijke sushigerechten, is het wel bij Genki in Amsterdam. Zelfs de wandeling naar het restaurant toe is al een feestje op zich. Tijdens de warme zomeravonden kun je plaatsnemen in de gezellige tuin van het restaurant onder het genot van een heerlijke cocktail. Eten in hartje Amsterdam, terwijl je omringt wordt door de natuur. Wie wilt dat nou niet? 

Adres: Reguliersdwarsstraat 26.

4. Tiger Mama - Utrecht

Zeg eens eerlijk, alleen de naam is toch al meer dan geweldig? Van een spectaculaire binnenplaats (met open dak) tot de geweldige roze kelder, Tiger Mama heeft ontzettend veel te bieden. Neem even een moment om het prachtige en rustgevende interieur van dit restaurant te bekijken. Het voordeel aan Tiger Mama is dat ze elke zes weken een wisselend menu hebben. Je eet dus eigenlijk nooit hetzelfde! 

Adres: Voorstraat 80.

5. Momiji Sushi - Den Haag

Heb je zin om uit eten te gaan in Den Haag? Dan moet je even een bezoekje brengen aan Momiji Sushi. De specialiteiten van dit restaurant zijn onder andere de Red Dragon en de White Shark Roll, maar dat is niet het enige. Als je toe bent aan wat variatie, kun je bijvoorbeeld ook gaan voor een curry of bubble tea. Waarschuwing: de kans is groot dat dit sushi restaurant op je lijstje met favorieten komt na het zien van de unieke menukaart!

Adres: Rabbijn Maarsenplein 1.

6. Cafe in the city - Amsterdam en Rotterdam

Dit is één van mijn persoonlijke favorieten. Ik ben een aantal keer naar Café in the city geweest (in Amsterdam) en keer op keer kijk ik mijn ogen uit. De mix van een indrukwekkende menukaart, goede sfeer en uitstekende kwaliteit maken dit trendy restaurant zeer geliefd bij veel mensen. Tip: ga sowieso voor de Salmon Torch Maki roll. Een echte aanrader. 

Adres: Kleine-Gartmanplantsoen 5 en Rodezand 46. 

7. De Sushimeisjes - Den Haag

Van twee vriendinnen die enorme sushiliefhebbers zijn, tot een eigen restaurant openen. Precies dat is het verhaal achter de Sushimeisjes in Den Haag. Niet alleen de uitgebreide menukaart zorgt ervoor dat je hart sneller gaat kloppen, ook het warme en gezellige interieur helpt mee. Echt zo’n restaurant waar je gewoon een keer gegeten moet hebben. Kleine tip van de sluier: de menukaart bevat onder andere de Pink Dragon Roll en de Torched Tuna Roll.

Adres: Diverse locaties.  

8. Thai Ichi - Maastricht

Houd je van intieme restaurants? Dan moet je echt een keer een kijkje nemen bij Thai Ichi in Maastricht. Van het gezellige straatje waar je in de zomer plaats kunt nemen, tot het sfeervolle restaurant. Hier kun je niet alleen genieten van heerlijke sushi, maar ook van typische traditionele Thaise gerechten als Gyoza en Teppanyaki!

Adres: Koestraat 8. 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top