Interior

Deze 5 tips gaan je helpen bij het kopen van jouw droombank

Deze 5 tips gaan je helpen bij het kopen van jouw droombank

Een bank kopen, is iets wat je waarschijnlijk niet heel vaak zult gaan doen. Het is een investering waar je nog jarenlang plezier van hoopt te gaan hebben. Voordat je een bank gaat kopen, is het dan ook belangrijk om rekening te houden met een aantal punten. Deze checklist gaat jou helpen bij het vinden - en uiteindelijk kopen - van die droombank!

Ben je benieuwd? In dit artikel behandelen we vijf tips die je gaan helpen bij het kopen van jouw droombank. Van maten opmeten tot rekening houden met je huisgenoten, er komt meer kijken bij een bank kopen dan je denkt. 

 

Tip #1 - Plek in huis bepalen

De eerste - en misschien wel belangrijkste - tip is de plek in huis bepalen waar de bank uiteindelijk komt te staan. Dit is niet alleen belangrijk omdat je dan een helder beeld krijgt van de indeling, je moet ook rekening houden met ramen en deuren in de woonkamer. Het zou zonde zijn als je een plek in je hoofd hebt en alleen op basis daarvan beslissingen neemt. Kijk dus goed wat de mogelijkheden zijn!

Tip #2 - Maten opschrijven

Naast het bepalen van de plek, zul je ook direct de maten op moeten nemen. Hierdoor weet je precies hoeveel ruimte de bank in beslag neemt en of deze überhaupt wel in de woonkamer past. Door de maten op te nemen, kun je direct kijken wat eventuele andere mogelijkheden zijn. Ga met een meetlint de hele woonkamer af en kijk wat de mooiste plek voor jouw droombank is. Het is misschien een beetje passen en meten, maar uiteindelijk vind je gegarandeerd de juiste plek.

Tip #3 - Passend materiaal kiezen

Nadat je de maten hebt opgeschreven en dus de plek hebt bepaald, is het verstandig om research te doen naar bekleding van banken. Er zijn tegenwoordig namelijk ontzettend veel verschillende soorten bekleding, waardoor het best lastig kan zijn om de juiste keuze te maken. Heb je kinderen of huisdieren? Dan is het bijvoorbeeld belangrijk om te kiezen voor bekleding waar je vlekken en haren makkelijk uit kunt verwijderen. Hierbij kun je denken aan een bank met leren bekleding of afneembare hoezen.

Tip #4 - Aantal zitplaatsen bepalen

Als er iets belangrijk is bij het kopen van een bank, dan is het wel het aantal zitplaatsen bepalen. Uiteindelijk gaat het erom dat je comfortabel op de bank kunt zitten. Niet alleen jij, maar ook je huisgenoten natuurlijk! Kijk dus goed wat de minimale hoeveelheid aan zitplaatsen moet zijn, voordat je de zoektocht start. Wil je geen megagrote bank, maar heb je wel een groot gezin? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om bijvoorbeeld een extra fauteuil aan te schaffen, die je kunt combineren met de bank. 

Tip #5 - Uitstraling bepalen

De laatste - en niet geheel onbelangrijke - tip is de uitstraling van de bank bepalen. Een strak vormgegeven bank met stalen onderstel past bijvoorbeeld het beste in een modern interieur, terwijl een minimalistische cognac bank dan weer tot zijn recht komt in een Scandinavisch interieur. Uiteindelijk wil je natuurlijk dat je bank perfect past in de woonkamer!

Beeld: Cassina
Deel dit artikel
Back to top