Interior

Dit zijn de 7 grootste interieurtrends voor 2022

Dit zijn de 7 grootste interieurtrends voor 2022

We keken al terug op de interieurtrends van 2021, maar nu is het tijd om vooruit te kijken. Wat worden de nieuwe trends? In 2022 gaan we een heleboel nieuwe dingen zien, maar zet ook de duurzaamheidstrend zich door als het om meubels gaat. Van cottage core tot statement lampen - dit zijn de interieurtrends voor 2022.

 

Interieurtrends 2022 #1 - Cottage core

Landelijke keukens, geborduurde kussens en veel hout - dat is cottage core. Deze trend is al een tijdje populair op Instagram en TikTok en gaat in 2022 zeker door. Cottage core is gebaseerd op de omgeving van het platteland, met uitgestrekte velden en wilde bloemen alleen hoef je niet in een landhuis of op het platteland te wonen om deze trend te omarmen. Met warme kleuren en mooie houten stoelen kom je al een heel eind.

Interieurtrends 2022 #2 - Zachte slaapkamers

Lichte kleuren en zachte lakens. Nu we veel meer thuis zijn en minder op reis gaan, is de slaapkamer veel belangrijker geworden in huis. Maak er je eigen kleine paleisje van en kies voor zachte velvet kussens en katoensatijnen dekbedovertrekken om helemaal tot rust te komen. Maak het af met een fijn kleed en goed licht voor op de nachtkastjes.

Interieurtrends 2022 #3 - Duurzaamheid

Elk jaar belangrijker: duurzaamheid. Ook in het interieur zien we dat er meer bewuste keuzes worden gemaakt voor spullen die langer meegaan en van gerecycled materiaal zijn gemaakt. In 2022 zet die trend zich door. 

Interieurtrends 2022 #4 - 50 shades of green

Niet alleen de trend van duurzaamheid zet zich door, ook de groene planten zijn niet meer weg te denken uit ons interieur. In 2022 zijn het niet alleen de planten die groen zijn in huis, maar mag je ook de rest van je interieur meenemen. Van mintgroen tot donkergroen - alles mag, zelfs in combinatie met elkaar.

Interieurtrends 2022 #5 - Meer upcycling

Aansluitend bij de duurzaamheidstrend zien we ook meer upcycling. Denk aan dat toffe vintagekastje dat even opgeknapt moet worden en met een likje verf er weer als nieuw uitziet. We houden van unieke items in ons interieur en door vintage spullen een nieuw leven te geven kan dat én ben je duurzaam bezig. Ook je keuken upcyclen met materialen die je normaal misschien weg zou gooien, gaat een trend worden.

Interieurtrends 2022 #6 - Kleurrijke keukens

Zin in wat kleur in je interieur? Doe het dan in de keuken. Een van de trends die we zien is namelijk dat de kleurrijke keuken. Het saaie zwart, wit en grijs is niet meer - we willen pasteltinten of zelfs uitgesproken kleuren. Hoe gekker, hoe beter.

Interieurtrends 2022 #7 - Statementlampen

We eindigen de trends van 2022 met lampen. Grote lampen die een echt statement maken in de kamer gaan namelijk een ding worden. Niet alleen boven de eettafel of in de hal, maar ook in de slaapkamer of in andere kleinere ruimtes. Veel mensen kiezen voor een designlamp zodat ze een echte eye-catcher in huis hebben.

Beeld: H&M Home
Deel dit artikel
Back to top