Interior

Dit waren de populairste interieurtrends van 2021

Dit waren de populairste interieurtrends van 2021

Het moment is daar: we gaan de interieurtrends van 2021 bespreken! Misschien denk je, maar het jaar is toch al bijna voorbij? Dat klopt! We gaan niet bespreken welke interieurtrends waarschijnlijk populair gaan worden, maar welke dit ook daadwerkelijk zijn geweest het afgelopen jaar. Ben jij benieuwd of jouw interieur helemaal paste bij 2021? Lees dan zeker even verder. 

 

Duurzaamheid

In 2020 waren we al bezig met duurzamer leren leven, maar in 2021 leek dit een nog belangrijkere rol te spelen. Steeds meer mensen kozen bijvoorbeeld voor gerecycled materiaal of een tijdloos meubel. Waarom tijdloos? Omdat het dan veel langer meegaat. Ik heb zo’n idee dat we duurzaamheid mee gaan nemen naar de interieurtrends van 2022 en daar kunnen we alleen maar heel blij mee zijn!

Visgraatvloer met stalen deuren

Grote kans dat je deze stalen deuren in combinatie met een visgraatvloer - ook wel the Amsterdam starter pack genoemd - veel voorbij hebt zien komen als je bij iemand thuiskwam in 2021. Deze twee interieurtrends gingen namelijk gelijk op en werden veel met elkaar gecombineerd. De kans is groot dat we deze trends gaan meenemen naar 2022. En groot gelijk heeft iedereen die voor een stalen deur of visgraatvloer kiest, want het is nou eenmaal een zeer stijlvolle combinatie. 

Japandi

Het moment was daar: minimalisme en warmte kwam samen in woonkamers, keukens en slaapkamers. Iets waar veel mensen altijd al naar op zoek waren, maar niet wisten hoe ze dit met elkaar moesten combineren. De combinatie van een Japans en Scandinavisch design was de gouden match voor interieurs waarbij functionaliteit, simpliciteit en gezelligheid centraal staat. 

Less is (was) more

Eén ding is zeker: een minimalistisch interieur blijft is en blijft enorm geliefd bij veel huishoudens. Geen rondslingerende kleding, stapels met hakken of bergen met papier en niet al te veel accessoires. Nee, een opgeruimd en clean huis. Mensen investeerden dan ook echt in investment pieces: items die wat meer kosten maar ze jarenlang van gaan genieten. Ook hier kwam dus weer een stukje duurzaamheid in terug.

Op wereldreis in eigen huis

Het was bijzonder lastig om écht op wereldreis te gaan dus werden er meubels en accessoires van Afrika tot Zweden met elkaar gecombineerd. Je raadt het al, dit stond garant voor een uniek en bijzonder gevoel in huis. Bij deze wereldse meubels en accessoires hoorden dan ook een intens kleurenpallet, gecombineerd met aardse tinten. Niet alleen kleuren en landen werden met elkaar gecombineerd, ook materialen. Denk bijvoorbeeld aan een bijzettafel van onbewerkt hout in combinatie met satijnen kussens.

Keramieken vazen

Zoals je merkt stond 2021 - onder andere - echt in het teken van natuurlijke meubels en accessoires en speelden aardetinten een grote rol. Met keramieken vazen maakten veel mensen van hun huis een thuis. Een echte persoonlijke touch. De unieke vormen van deze vazen zorgden ervoor dat een interieur net even anders dan normaal was. 

Gedraaide kubuskaarsen

Ook de accessoires mochten natuurlijk niet ontbreken in 2021. Deze prachtige gedraaide kubuskaarsen zijn eigenlijk zonde om aan te steken, maar het zorgt wel voor een perfecte styling van jouw interieur. Er werd voornamelijk voor beige en roze kubuskaarsen gekozen, want dit paste perfect bij de volgende interieurtrend van 2021. Lees dus snel verder! 

Knuffelbare stoffen en lichte kleuren

Wat is er fijner dan na een lange werkdag neer kunnen ploffen op een zachte bank? Zeker in de roerige Corona-tijden hechten we nóg meer waarde aan een comfortabel huis. Hoe realiseer je dat? Door lichte tinten en knuffelbare stoffen aan het interieur toe te voegen. Dit deden mensen dan ook massaal in 2021. Wist je dat we deze ‘lichte stijl’ ook wel Bright Bubble noemen? Dit staat voor rust en een lege pagina. Volgens mij kunnen we 2021 niet mooier afsluiten, toch? Op naar een fris begin in 2022!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top