Wedding

Dit zijn de trouwtrends van 2022

Dit zijn de trouwtrends van 2022

De witte jurk, een ouder die je naar het altaar brengt en geloften voor elkaar schrijven. We kennen de klassieke trouwtrends natuurlijk wel, maar wat dacht je van de nieuwe trouwtrends?

We hebben de skincaretrends en beautytrends voor 2022 al voor je op een rijtje gezet, maar de trends voor 'een van de mooiste dagen van je leven' kunnen niet ontbreken. Dit zijn de trouwtrends die we gaan zien in 2022. 

Trouwtrends #1 - Bruiloften met een thema

Een belangrijke trend die we zien is dat bruiloften steeds vaker een thema krijgen. Of je nu voor een circusthema of Hollywood-thema wilt gaan, alles kan. Nu feestjes niet meer vanzelfsprekend zijn, pakken we uit wanneer dat kan. Zo worden bruiloften steeds vaker een themafeest, met een thema die bij het koppel past, met alles erop en eraan. 

Trouwtrends #2 - Zilver

Was het eerst nog vooral goud dat gedragen werd door de bruid, in 2022 is zilver meer een trend. Ook de klassieke parels komen terug door de pearlcore trend. Het belangrijkste is natuurlijk om sieraden kiezen die goed bij je passen. Draag je liever goud? Ga daar dan voor. Zilver kun je namelijk ook terug laten komen in de decoratie van de locatie, als je met deze trend mee wilt gaan. 
 

Trouwtrends #3 - De instagrammuur

Veel trouwtrends hebben te maken met de pandemie, zo ook de instagrammuur. Hoewel het al langer populair is om een foto te maken voor een mooie achtergrond of versierde muur, wordt het in 2022 ook iets wat vaker op bruiloften zal terugkomen. Mensen willen namelijk laten zien dat ze op een feestje zijn geweest.

Trouwtrends #4 - Groot, groter, grootst

De kleine bruiloften zijn er natuurlijk ook nog, maar we zien steeds vaker bruiloften die groots worden gevierd. Koppels sparen liever een paar jaar zodat ze helemaal uit kunnen pakken en bijvoorbeeld écht op een droomlocatie kunnen trouwen. 

Trouwtrends #5 - Overal bloemen

Een Instagrammuur van rozen, een poort om doorheen te lopen van je favoriete bloemen en een plafond vol rozen. In 2022 zien we óveral bloemen op bruiloften, nog veel meer dan gebruikelijk is. Ook dit heeft te maken met de pandemie en het feit dat mensen meer willen uitpakken op feestjes als het kan. 
 

Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top