Beauty

Dit zijn de beste tandpasta’s voor witte tanden

Dit zijn de beste tandpasta’s voor witte tanden

Vind je dat jouw tanden wel een 'tandje' witter mogen? Tegenwoordig zijn er veel natuurlijke manieren om dit te realiseren. Ben je bijvoorbeeld niet zo van het tanden bleken? Gelukkig kan je alleen al met een tandpasta ervoor zorgen dat je jouw oude witte kleur terugkrijgt. Maar wat is nou eigenlijk de beste tandpasta voor witte tanden

Wij hebben de beste tandpasta's voor witte tanden op een rijtje gezet! Ben je benieuwd welke dit zijn? Lees dan zeker even verder. 

Hoe werkt tandpasta voor witte tanden?

Worden je tanden ook daadwerkelijk witter? De beste tandpasta voor witte tanden zorgt ervoor dat oppervlaktevlekken verwijderd worden. Denk aan vlekken die veroorzaakt worden door voedingsmiddelen, koffie en alcohol. Toch denken mensen dat de beste tandpasta voor witte tanden er ook echt voor zorgt dat ze een tintje lichter worden. Onthoud dat deze middelen - hoe goed ze ook zijn - de tanden niet lichter maken dan ze van zichzelf al waren. De beste tandpasta voor witte tanden brengt de kleur simpelweg terug naar de originele ‘staat’.

Wat zit er in tandpasta voor witte tanden?

Volgens Luc de Maesschalck - voorzitter van de Vlaamse Wetenschappelijke Vereniging voor Tandheelkunde - bevatten bepaalde whitening-tandpasta’s extra ingrediënten. Hierbij kun je denken aan actieve zuurstof, schuurmiddelen en abrasie stoffen die ervoor zorgen dat de vlekken op de tanden aangepakt kunnen worden. Je kunt het vergelijken met de functie van waterstofperoxide in professionele bleekbehandelingen. Wees niet bang. In de beste tandpasta voor witte tanden zit hier maar een kleine hoeveelheid van in, waardoor je het veilig kunt gebruiken.

Stop met spoelen

Wil je zo lang mogelijk kunnen profiteren van wittere tanden? Daar zijn een aantal trucjes voor. Spoel je meestal jouw mond nadat je tanden hebt gepoetst? Logisch. Toch kan je dit beter niet doen om het witte effect te behouden. Door niet te spoelen nadat je tandpasta voor witte tanden hebt gebruikt, kunnen de ingrediënten langer inwerken. 

Beste tandpasta voor witte tanden

1. Aqua Fresh Intense White

Aquafresh Intense White tandpasta beschikt over een microparel-formule waardoor vlekken op een milde wijze verwijderd zullen worden. Deze tandpasta voor witte tanden helpt dan ook echt om de tanden witter te houden, zolang je regelmatig blijft poetsen. 


Aquafresh Intense White bij Bol.com

2. GlorySmile Houtskool tandpasta

Een tandpasta voor witte tanden die je misschien niet eerder voorbij hebt zien komen. Deze houtskool tandpasta 'bleekt' en polijst de tanden als het ware op een zeer natuurlijke manier. Het resultaat is zelfs al binnen twee weken zichtbaar! Maak een einde aan vlekken op je tanden met deze tandpasta. 


GlorySmile Houtskool tandpasta voor witte tanden bij Bol.com

3. Oral-B 3D White Whitening Therapy glazuurbescherming

Met de juiste mix van ingrediënten zorgt deze tandpasta voor witte tanden! Let wel op: het ligt er maar net aan hoe goed en regelmatig je gaat poetsen. Hoe beter je poetst, hoe sneller je resultaat zal zien.


Oral-B 3D White Whitening Therapy glazuurbescherming bij Bol.com

4. Colgate Total Whitening Tandpasta

Met de opvallend hoge concentratie aan schuurmiddelen, een schuimmiddel en actieve zuurstof krijg je jouw witte tanden weer terug! Het aanwezige antibacteriële systeem van Colgate Total Whitening Tandpasta helpt ook nog eens om tandvlees problemen te voorkomen. Ideaal, toch? 


Colgate Total Whitening Tandpasta bij Bol.com

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top