Gezichtsverzorging

Dit is waarom je geen tandpasta zou moeten gebruiken om van puistjes af te komen

Dit is waarom je geen tandpasta zou moeten gebruiken om van puistjes af te komen

Mensen gebruiken al jarenlang verschillende methodes om van acne af te komen. Een van deze methodes is het gebruiken van tandpasta. Waar dit trucje vandaan komt weten we niet, wat we wel weten is dat men hier zo snel mogelijk mee moet stoppen! Tandpasta gebruiken op puistjes is namelijk ontzettend slecht voor jouw velletje en dit is waarom.

Waarom tandpasta?

Je hebt vast wel eens iemand horen zeggen dat ze tandpasta smeren op een puistje om deze te laten verdwijnen. Tandpasta bevat ingrediënten die uitdrogend zijn voor de huid, zoals alcohol. Deze bestanddelen drogen jouw puist uit en zorgen ervoor dat deze verdwijnt, maar dit heeft ook vervelende consequenties voor de rest van jouw gezicht. Snel voordat je gaat slapen een beetje tandpasta op de pukkel aanbrengen klinkt dus misschien als een goed idee, maar dit is het eigenlijk niet. Zoals je namelijk wel eens hebt gemerkt na een avond drinken, jouw huid is geen grote fan van alcohol.

Waarom het slecht is

Alcohol is dus geen pretje voor jouw velletje, vooral als je een droge of gevoelige huid hebt. Tandpasta op jouw gezicht gebruiken kan dus erg irriterend zijn. De irritatie die veroorzaakt wordt door de ingrediënten in tandpasta kunnen de beschermende laag op de huid beschadigen. Hierdoor zal jouw huid meer olie aan gaan maken, wat vervolgens weer leidt tot allerlei huidproblemen. Jouw poriën zullen hierdoor verstopt raken, waardoor je mee-eters en puistjes krijgt. Uiteindelijk kom jij dus terecht in een cyclus waarbij jij constant bezig bent met puistjes wegwerken. Daarnaast is de puist uitdrogen ook niet de beste manier om ervan af te komen. Dit omdat alleen de bovenste laag van de puist wordt uitgedroogd wanneer je dit doet, de bacteriën die zich binnen in de puist bevinden worden niet gedood. De puist uitdrogen is dus over het algemeen niet de beste methode om van deze oneffenheden af te komen.

Hoe het wel moet

De beste manier om van puistjes af te komen is door producten te gebruiken die hiervoor bedoelt zijn. Denk hierbij aan spot treatments of cleansers voor acne. Uitknijpen zou eigenlijk jouw laatste optie moeten zijn voor wanneer het echt niet anders kan. Wil jij graag weten hoe je het beste een puist uit kan knijpen? Klik dan hier.

 
 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top