Beauty

Dit zijn de mooiste make-up trends voor herfst en winter 2022/2023

Dit zijn de mooiste make-up trends voor herfst en winter 2022/2023

Het is herfst! We nemen afstand van het warme weer en verwelkomen daarmee warme truien en nieuwe herfstachtige make-up looks! Dit zijn de make-up trends die we ongetwijfeld terug gaan zien deze herfst en winter.

2D make-up

In voorgaande jaren waren we dol op veel glans. Glass skin was erg lang trendy. Wat we nu veel gaan zien is de combinatie van matte huid met een subtiele toevoeging van glans op alleen de ogen en/of lippen. Hiermee leg je de focus op deze specifieke aandachtspunten op het gezicht. Deze look oogt erg natuurlijk en wordt ook regelmatig gezien op rode lopers. 

Monochromatische looks

Ook in de koudere seizoenen zijn we nog dol op kleur! Maar wat we steeds vaker zien is dat looks zich nu vooral focussen op één kleur.  De meest effectieve manier om een monochromatische look te maken, is door je producten op meerdere plekken te gebruiken. Breng bijvoorbeeld je highlighter ook op je ogen aan, of doe ditzelfde met je blush. Deze kun je vervolgens ook op je lippen gebruiken. Zo creëer je een fijne samenhang in je make-up waar je helemaal niet zo veel moeite voor hoeft te doen! Probeer hiervoor eens de blush sticks van Makeup Revolution.

Smokey eyes met opvallende lippen

Smokey eyes is een vrij intense look. Voorheen kozen we er daarom vaak voor om deze look te combineren met een nude lip. Maar in de herfst van 2022 pakken we het anders aan! Nu kun je jouw smokey eye juist combineren met die intense rode lip. Wees deze herfst niet bang om op te vallen en pak lekker uit!

Een subtiel kleurtje of glans

Het wordt sneller donker, maar dat betekent niet dat onze make-up dat ook moet zijn. Fleur jouw herfstlook daarom op met een subtiel kleurtje op het oog. Ga voor een pasteltint op het ooglid of in je binnenste ooghoek. Je kunt jouw pop of color ook toevoegen door middel van een eyeliner of mascara. Deze look kun je creëren door de rest van je make-up simpel te houden. Laat dit kleurtje of glansje de ster van de show zijn! Probeer bijvoorbeeld eens dit blauwe oogpotlood van Urban Decay op je waterlijn!

Bruine ooglooks

Warme kleuren horen bij de herfst. Denk aan rood en oranje. Maar ook bruin is een perfecte make-up kleur om te gebruiken deze dit najaar. Ga bijvoorbeeld voor een warme bruine eyeliner of een smokey eye.  Het Born This Way pallet van Too Faced beschikt over de perfecte kleuren voor deze look.

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top