Lifestyle

TIP: met deze zorgverzekering bespaar jij het komende jaar flink wat geld!

TIP: met deze zorgverzekering bespaar jij het komende jaar flink wat geld!

Het is weer december en dat betekent een aantal dingen. Zo staan de feestdagen voor de deur. Super leuk, maar ook echt een aanslag op je portemonnee. Daarom is het goed om even stil te staan bij manieren waarop je de komende tijd juist geld kan besparen. Eén daarvan is het kiezen van een nieuwe zorgverzekering.

December is dan ook de uitgelezen maand om jouw huidige zorgverzekering onder de loep te nemen en wellicht aan te passen. Vaak ga je bij het wijzigen van een zorgverzekering erop vooruit qua wat je verzekerd en vergoed krijgt én kun je zelfs geld besparen doordat je maandelijkse lasten omlaag gaan. 

Het is slim om even stil te staan bij wat je verwacht mee te maken op medisch gebied komend jaar - dit kan bijvoorbeeld na te gaan bij wat je hebt gemist en zou willen doen of waar je juist veel gebruik van hebt gemaakt en mee verder zou willen gaan - én daarnaast moet je even kijken waar je prioriteiten liggen. Hoe dan ook, een nieuwe zorgverzekering afsluiten is vaak heel voordelig. Ons advies is om hier nu naar te gaan kijken, zodat je het op tijd kan wijzigen. De deadline is namelijk 31 december 2021 en de tijd gaat sneller dan je denkt.

Onze tip voor een nieuwe zorgverzekering voor 2022 waar je even een kijkje bij moet nemen, is UnitedConsumers. Dit is een collectieve zorgverzekering in samenwerking met het bekende en vertrouwde VGZ (een plek waar ik op dit moment nog bij verzekerd ben). Bij UnitedConsumers door VGZ krijg je tot 5 procent korting op een basisverzekering, 15 procent korting op aanvullende verzekeringen, een gratis tandongevallenverzekering én de gratis 'Fitter app'. Deze zorgverzekering kan helemaal aangepast worden op jouw wensen. Maar liefst 500.000 mensen sloten zich al aan bij UnitedConsumers. 

Je hebt in eerste instantie keuze uit drie verschillende soorten pakketten. Deze pakketten kun je uitbreiden met verschillende aanvullende verzekeringen en natuurlijk een speciale tandartsverzekering. 

  1. Bij UC Bewuste Keuze heb je voldoende keuze in zorgverleners, 100 procent vergoeding bij zorgverleners met een contract en 65 procent vergoeding bij zorgverleners zonder contract van een gemiddeld gecontracteerd tarief. 
  2. Bij UC Ruime Keuze heb je - zoals de naam al zegt - een ruimere keuze in zorgverleners. Naast de 100 procent vergoeding bij zorgverleners met contract, heb je 80 procent vergoeding bij zorgverleners zonder contract van een gemiddeld gecontracteerd tarief. 
  3. UC Eigen Keuze is de meest uitgebreide of 'luxe' optie. Hier heb je een hele eigen keuze in zorgverleners. Dit betekent 100 procent vergoeding bij zorgverleners met contract én 100 procent vergoeding van het marktconform tarief.

Neem dus vooral even een kijkje bij UnitedConsumers als je niet te veel wilt betalen voor een zorgverzekering maar wél goed verzekerd wil zijn. 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top