Haarverzorging

Haarserum of haarolie? Dit is het verschil

Haarserum of haarolie? Dit is het verschil

Welk haarproduct heb jij in je badkamerkastje staan? Haarserum, haarolie of heb je ze allebei? Misschien heb je helemaal geen idee waar jij je haren mee verzorgt en ben je er niet van bewust dat er een verschil tussen serum en olie zit.

We've got you! Wij leggen uit wat het verschil is tussen haarolie en haarserum én hoe jij beide producten kan gebruiken.

Het verschil

Haarserum is meer een stylingproduct dat jouw haren glanzender en gladder maken en beschermen, terwijl haarolie voornamelijk wordt gebruikt om jouw lokken te voeden en gezonder te maken.

Haarserum

Een serum beschermt je haren van invloeden van buitenaf omdat het werkt als een soort van coating voor jouw manen. Daarnaast bevat een serum een licht reflecterende kwaliteit waardoor je haren er glanzender, gladder en gezonder uitzien. Haarserum is ontworpen om jouw haardos te beschermen tegen het borstelen van jouw manen, hitte, vervuiling en langdurige blootstelling aan de zon.

Breng een paar druppels haarserum aan op nat of vochtig haar. Flip je haren voorover en begin bij de puntjes tot aan je wortels. Focus het meest op de puntjes en lengtes.

 

Haarolie

Haarolie penetreert de haarschubben en kan de textuur van haar veranderen. Dit haarproduct kunnen jouw haarpuntjes kalmeren, hydrateren én gespleten punten camoufleren. Daarnaast maakt het je natte haren doorkambaar en beschermt het tegen hitte. Haarolie is ook goed om pluizig haar te tammen en kan het - net als haarserum - jouw lokken laten glanzen.

Het is belangrijk dat je haarolie goed verdeelt over jouw haren en dat je het product niet aanbrengt op je wortels. Gebruik het op vochtig haar voordat jij je haar gaat föhnen of op droog haar wanneer jouw lokken gevoed moeten worden. De dames met dikker en grover haar hebben wat meer druppels nodig.

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top