Interior

Deze 8 slimme schoonmaaktips kunnen we allemaal gebruiken!

Deze 8 slimme schoonmaaktips kunnen we allemaal gebruiken!

TikTok en Instagram staan op het moment vol met satisfying schoonmaak- en opruimfilmpjes. Het is op het moment een ware hype en ik kan er geen genoeg van krijgen. Ik kan niet goed uitleggen waarom en klinkt misschien een beetje raar, maar mensen zien opruimen en schoonmaken brengt me een soort ontspannen en bevredigend gevoel. Ik kan hier niet alleen in zijn, toch?

Nu lijkt het mij tijd om mijn vele research ook eens in praktijk te brengen en omdat leren schoonmaken een levenslange studie is, hebben wij de beste tips voor je verzameld. Dus kan jij niet wachten om inner schoonmaak freak los te laten? Lees dan snel verder.

1. Laat de producten die je gebruikt eerst vijf tot tien minuten op het oppervlak zitten. Op deze manier kan het product goed intrekken en kan het vuil afbreken.

2. Gooi nooit een oude tandenborstel weg! Het is een onwijs krachtige tool om vlekken te verwijderen op lastige plekken, zoals je keukenfornuis of gootsteen.

3. Houd in je notities bij wanneer je wat hebt schoongemaakt. Zo weet jij precies wat er moet gebeuren.

4. Geurkaars op? Verwijder de overige wax en gebruik de kaarsenhouder voor een ander doel – klik hier voor verschillende opties.

 

5. Vergeet bij het afstoffen van jouw huis niet je planten. Planten nemen geen stof op waardoor het op de bladeren blijft liggen. Hierdoor kunnen ze minder goed zonlicht opnemen wat uiteindelijk leidt tot een dode plant. 

6. Gebruik schoonmaakproducten waar alcohol in zit want dit dood namelijk alle ziektekiemen en bacteriën. Tip: om het schoonmaken iets leuker te maken, kun je natuurlijk voor jezelf ook nog een glas alcohol inschenken  - eentje kan echt geen kwaad - en zet een lekker muziekje op. 

7. Maak spiegels schoon met een paar druppels water en keukenrol, zo krijg je geen strepen.

8. Puilt jouw voorraadkast uit met allerlei verschillende spullen en verpakkingen? Koop bakjes (transparant werkt het fijnst) en begin met organiseren.

 
Beeld: Angelina via Unsplash
Deel dit artikel
Back to top