Beauty

7 onverwachte dingen waar je appelazijn voor kunt gebruiken

Ben je klaar met het gebruiken van chemische middeltjes en ontdek je het liefst alle wondertjes die een natuurlijk middel kan verrichten, haal dan maar een fles appelazijn in huis. Het natuurlijke goedje is te gebruiken voor enorm veel huishoudelijke klusjes maar is ook een heuse beauty hack. Lees door voor 7 dingen waarvan jij niet wist dat je ze met appelazijn kon doen!

Gebruik het als voetenspa
Als je last hebt van wat geurtjes bij je voeten, is appelazijn dé oplossing. Het azijn in het middel neutraliseert de geur en het is ook nog eens goed tegen wratjes. Doe 100 ML appelazijn in een emmertje warm water en soaken maar!

Deal met je acne
Acne is al moeilijk genoeg om mee te dealen, dus trucjes om er snel vanaf te komen zijn altijd welkom, toch? Mix 1 deel appelazijn met 3 tot 4 delen water, breng het aan met een wattenschijfje, laat dit 10 minuten zitten en was het er vervolgens af. Dit werkt extra goed als je het drie keer per dag kan doen.

Maak je haar shiny
Lig jij ook krom door de hoeveelheid centjes die je hebt uitgegeven aan dure middeltjes voor glanzend haar? Mix 40 ml appelazijn met een liter water, soak je haar hierin na het wassen, laat tien minuutjes zitten en spoel met koud water voor extra glans.

Kalmeer je verbrande huid
Te lang in de zon gezeten en geen aftersun in huis? Bepaalde delen van het appelazijn helen je beschadigde huid en kalmeert de burn die je bent opgelopen.

Maak je tanden witter
Het azijn zorgt al voor het verwijderen van koffievlekken op je kleren, en dus ook op je tanden! Mix het appelazijn met wat baking soda en poets hiermee je tanden. Verwacht geen shiny, pearly whites, maar om vlekjes van je tanden te verwijderen kom je met het goedje heel ver.

Kalmeer je psoriasis
Oke, het drinken van appelazijn klinkt misschien als de hel, maar het is zo goed voor je psoriasis huidje. Mix een eetlepel appelazijn met wat water en atten maar! Het is, letterlijk, even slikken, maar je zult de effecten gauw genoeg merken.

Maak je make-upkwasten schoon
Je hoeft geen tientallen euro's te spenderen aan dure make-upkwast cleansing producten, appelazijn does the job! Het maakt schoon en werkt ook nog eens anti-bacterieel. Mix een eetlepel appelazijn met water en wat citroensap en schrobben maar!

Beeld: iStock

Deel dit artikel
Back to top