Lifestyle

Dit is tantrische seks en zo beoefen jij het met je lover

Dit is tantrische seks en zo beoefen jij het met je lover

Tantra bestaat uit twee woorden uit het Sanskriet 'tan' en 'tra'. 'Tan' betekent expansie en 'tra' betekent bevrijding. Tantra heeft niet per se met seks te maken, het is een rituele praktijk die gericht is op geestelijke verruiming en bevrijding.

Tantra kan met alle aspecten van het leven te maken hebben. Het is een spirituele reis waarbij het in balans brengen van de chakra's (energiecentra) en true enlightenment, het doel is. Neotantra of tantrische seks gaat om mindfulness en verbinding met een focus op seksuele intimiteit. Wij leggen je uit hoe jij het kan beoefenen.

Creëer een veilige ruimte

Het is belangrijk dat jij tantrische seks beoefent in een ruimte die veilig en comfortabel voelt. Kies een kamer uit en maak deze klaar door het op te ruimen, de lichten te dimmen of door kaarsjes of wierook aan te steken en ontspannende muziek op te zetten. Ga allebei douchen en trek iets comfortabels en sensueels aan. Zorg dat je niet wordt afgeleid door je telefoon en dat je niks voor de rest van de dag of avond ingepland hebt staan.

In elkaars ogen staren

Set the mood door in elkaars ogen te staren met jullie ruggen rechtop. Dit proces heet soul gazing (naar elkaars ziel staren), het kan in het begin ongemakkelijk aanvoelen maar weersta de drang om weg te kijken. Na een aantal minuten van oogcontact, zou je moeten voelen dat je steeds ontspannender wordt en dat er een diepere verbondenheid en gevoel van intimiteit ontstaat. Tijdens deze stap kunnen jullie elkaars handen vasthouden of tegelijk met elkaar ademhalen om met elkaar in harmonie te blijven en om de verbinding tussen lichaam en geest te versterken.

Handen op elkaars hart

Een veel voorkomende volgende stap is het maken van een energie circuit door de rechterhand op elkaars hart te plaatsen en de linkerhand op elkaars eigen hart te leggen. Voel de liefde en affectie die naar elkaars lichaam stroomt waardoor de lichamelijke en spirituele connectie wordt versterkt.

Voorspel

Nadat jullie een meaningful connection tot stand hebben kunnen brengen, kan je de seksuele opwinding verhogen door verder te gaan met het voorspel. Langzaam en innig met elkaar zoenen of een sensuele full-body massage is de perfecte manier om deze tantrische ervaring te stimuleren.

 

Ga zo ver als jij zelf wil

Het einddoel van tantrische seks is niet per se penetratie of het bereiken van een orgasme. Overleg met elkaar wat jullie verwachtingen zijn voor deze tantrische sessie. Gebruik eventueel seksspeeltjes en posities waar jullie beiden van genieten en probeer diep te blijven ademen en alles langzaam en met aandacht te doen. De yab-yum positie -  waarbij degene die penetreert de kleermakerszit houding aanneemt en de ontvangende partner op zijn of haar schoot zit met de benen om hem of haar heen - is een aanrader. Deze positie representeert het samenvoegen van de mannelijke penetrerende energieën (Shiva) en vrouwelijke ontvangende energieën (Shakti), waarbij elke partner beide rollen kan vervullen, ongeacht het geslacht.

Probeer edging

Tantrische seks draait niet om klaarkomen en daarom is de edging techniek perfect voor een tantrische seks sessie. Wat het inhoudt lees je hier.

Beeld: Photo by Dainis Graveris on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top