Fashion

Ringen layeren? Wij hebben een paar goede tips!

Ringen layeren? Wij hebben een paar goede tips!

Ringen zijn sieraden die altijd goed zijn en ze kunnen jouw persoonlijkheid weerspiegelen. Een minimalistische look met maar één of twee ringen kan, maar ik vind het zelf een beetje saai. Handen vol met ringen à la Phoebe uit Friends is waar ik juist heel erg van hou. De vraag is: hoe kun je ze mooi met elkaar combineren?

Er zijn geen regels want alles mag. Experimenteer met het opstapelen van ringen en doe hoe jij het leuk vindt. Heb je werkelijk geen idee waar je moet beginnen? Dan heb je hopelijk wat houvast dankzij de volgende tips!

Statement ring

Kies één ring uit als startpunt. Begin bij je favoriete, meest opvallende ring en doe deze om je middelvinger. Daarna kun je eromheen 'bouwen'. Naast je statement ring, kun je om je ringvinger een minimalistischer sieraad gebruiken. Draag aan je andere hand een 'sister piece' om je ringvinger. Een ring die lijkt op je statement ring.

Kleur

Om je favoriete ring te laten opvallen, kun je het beste al je andere ringen in dezelfde kleur dragen. Als je dat niet doet, wordt de aandacht van jouw statement piece juist weggehaald. Als je niet één opvallende ring hebt, is het wel heel tof om te experimenteren met verschillende kleuren metalen.

Midi ring

Een midi ring draag je aan de bovenkant van je vinger. Het geeft extra lengte aan je hand en het vestigt de aandacht op je vingers. Gebruik niet meer dan een paar. Draag eentje om een lege vinger zodat het niet te veel wordt.

Ringmaat

Wanneer je ringen gaat opstapelen, is het belangrijk dat jij denkt aan de maat van je ring. Zodra je deze gaat stapelen, heb je een bredere ring nodig of juist een smallere. Het is afhankelijk van waar jij het sieraad wilt dragen. Een tweede ring bovenop de eerste, moet juist weer net iets groter zijn. Een ring boven je knokkels moet juist smaller zijn. Als je een ring hebt die een beetje los zit, kun je deze op zijn plek houden door een andere ring erboven te schuiven.

 

Beide handen

Wanneer je beide handen vol met sieraden wilt hebben, staat het mooi om de ene hand met de andere hand te spiegelen zodat ze beide in balans zijn. Het is helemaal aan jou! Experimenteer.

Pink

Pinken worden vaak vergeten en dat is jammer! Draag een simpele ring om je pink.

Speel met volume

Een makkelijk manier om ringen te stapelen, is door dikke en dunne ringen met elkaar te combineren. Draag bijvoorbeeld één dikke ring, twee dunne ringen en één dikke ring erbovenop. Of juist net andersom. Je kunt je collectie uitbreiden en altijd met elkaar combineren wanneer ze dezelfde stijl hebben.

Symmetrie

Hoe je het ook doet, wat uiteindelijk het meest belangrijk is, is symmetrie. Er moet evenwicht zitten tussen de ringen, je vingers en beide handen.

Beeld: Photo by Kate Hliznitsova on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top